DIICOT spune că în ultima perioadă s-a înregistrat o creștere alarmantă a cazurilor în care sunt achiziționate droguri de pe site-uri de profil, care comercializează astfel de substanțe și care sunt găzduite în Darknet.

“Trebuie precizat că în ultima perioadă s-a înregistrat o creștere alarmantă a cazurilor de achiziționare de produse și substanțe interzise, comercializate pe site-uri de profil găzduite în Darknet. Acesta este un tip de rețea suprapusă ce face parte din rețeaua globală de internet, dar care poate fi accesat numai cu software specific, configurații sau autorizație, folosind de multe ori protocoale de comunicații și porturi non-standard. Rețelele darknet sunt utilizate de regulă în activități ilicite (criminalitate informatică, comerțul de bunuri restricționate pe alte piețe, partajarea de fișiere de tipul pornografiei infantile etc), întrucât permit protejarea confidențialității utilizatorilor de la direcționare și supraveghere, iar site–urile și celelalte servicii online apar ascunse, nefiind indexate de motoarele de căutare.’, scrie DIICOT în cadrul unui comunicat de presă remis ieri seară, cu privire la acțiunea de destructurare a trei grupuri infracționale specializate în trafic de droguri.

Grupările la care se face referire în comunicat acționau în orașul Timișoara și achiziționau substanțele interzise de pe site-uri găzduite în Darknet, produsele fiind ulterior expediate prin poștă și prin servicii de curierat.

“Aprovizionarea cu produsele cu efecte psihoactive a celor trei rețele de distribuție a fost realizată de către suspecții B.S.A. și P.I.B., din surse externe, fie online, fie din alte surse. (…) Ulterior, substanțele psihoactive erau expediate către cei doi suspecți, prin servicii de poștă și curierat, disimulate în diferite colete.”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Citește aici cum acționau cele trei grupări și cum își împărțiseră orașul Timișoara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here