Jandarmeria a lansat joi dimineață, în mod neobișnuit, o serie de avertismente cu privire la mitingul de vineri din Piața Victoriei la care sunt așteptați românii care muncesc în străinătate.

Oficialii Jandarmeriei au avertizat că nu vor fi tolerate niciun fel de provocări sau comportamente antisociale. ”Am văzut amenințări cu moartea, cu vărsare de sânge la adresa jandarmilor. Am mandatul instituțional, autoritățile nu vor tolera asemenea atitudini și nu vor sta impasibile, nu vom accepta insubordonarea civică, acțiuni violente care au ca scop destabilizarea ordinii de stat. (…) Am văzut îndemnuri la ocuparea instituțiilor publice. Nu ne jucăm și vom lua măsuri (…) Cei care vor lansa mesaje de instigare vor răspunde (…) Recomandăm tuturor să se delimiteze cu fermitate de acest tip de afirmaţii care nu fac decât să crească riscul radicalizării la adresa forţelor de ordine, cu scopul de a obţine o reacţie”, a afirmat Marius Militaru, șeful serviciului de comunicare al Jandarmeriei.

El a mai explicat că Jandarmeria nu se confruntă cu cetățenii, ci rolul ei este să asigure atât siguranța manifestanților, cât și a celor care nu protestează.

”Jandarmeria este o instituție echidistantă politic. Nu suntem trupe pretoriene, serviciul discreționar al nimănui. Suntem în serviciul cetățeanului”, a dat Militaru asigurări.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a transmis câteva recomandări participanților la mitingul de vineri: să nu afecteze dreptul celorlalți cetățeni de a circula, să evite conflictele de orice natură, să anunțe jandarmii dacă văd comportamente antisociale, să nu vină cu bagaje voluminoase, iar cei care își aduc copiii la miting să fie extrem de atenți.

”Jandarmii au obligația de a sancționa orice comportament antisocial care încalcă legea (…) Nu este în interesul nimănui să existe intervenții în forță, cu toții vrem să ajungem sănătoși acasă”, a subliniat Enache.

Sursa: www.g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here