fbpx
sâmbătă, martie 2, 2024
spot_img

Biletele de tren pentru pensionari, transformate în cash: proiectul a trecut de Senat

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Biletele de tren oferite anual cu preț redus pentru pensionari ar putea fi compensate cu bani cash dacă nu sunt utilizate.

Senatul a adoptat un proiect de lege în acest sens, prin care reducerile la biletele de tren nefolosite se transformă în bani pentru pensionarii beneficiari. Mai este necesar, însă, votul Camerei Deputaților, for decizional.

Așadar, unii pensionari ar putea primi la începuturile de an bani în plus de la Stat.

- Reclamă -

Seniorii care nu folosesc reducerile la biletele de tren ar putea fi compensați financiar, potrivit unui proiect considerat trecut tacit de Senat, prima cameră parlamentară în acest caz, deoarece nu a fost discutat și votat în termenul legal, transmite romaniatv.net.

Potrivit expunerii de motive, inițiativa legislativă vine în sprijinul persoanelor vârstnice, aceștia confruntându-se cu o multitudine de probleme, cele mai importante fiind legate de nivelul scăzut al veniturilor.

Calculul compensației va fi stabilit prin Ordin al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, iar banii vor fi virați la plata primei pensii a anului următor, mai transmite sursa citată.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut