fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Buget record pentru Primăria Ploieşti în 2022

Citește Și

- Reclamă -
BUGET PLOIEŞTI – Ploieştenii sunt invitaţi la o dezbatere publică, miercuri, pe tema proiectului de buget local pe 2022. Autorităţile estimează pentru acest an un buget record în Ploieşti, de peste 1,1 miliarde de lei, din care aproape 45% e reprezentat de sumele aşteptate pentru derularea unor proiecte europene.

Primăria Ploieşti organizează o dezbatere publică, în data de 9 februarie, cu privire la proiectul de buget aferent anului 2022. Aceasta va începe la ora 16.00, iar persoanele interesate o vorputea urmări pe internet. „Înscrierile la cuvânt vor dura maxim 10 minute şi se vor referi exclusiv la proiectul de hotărâre. Acestea se vor putea face prin intermediul platformei on-line puse la dispoziţie, în acest sens, de municipalitate, pentru care persoanele interesate vor trebui să comunice adrese de e-mail valide, la care le va fi transmis un link activ, în vederea accesării platformei. Accesul în platformă se va putea realiza în ziua şi la ora desfăşurării dezbaterii, cu cel mult 15 minute înainte de începutul acesteia”, a anunţat Primăria Ploieşti, într-un comunicat de presă transmis luni.

„Persoanele interesate sunt rugate să transmită până pe data de 9.02.2022 adresele de e-mail ce vor fi utilizate în acest sens, pe adresa de e-mail comunicare@ploiesti.ro. Dezbaterea publică va fi transmisă livepe pagina de internet a municipalităţii, www.ploiesti.ro, începând cu ora menţionată”, se mai arată în anunţ.

- Reclamă -
BUGET PLOIEŞTI – Primăria estimează sume record

Administraţia locală a publicat la finalul lunii ianuarie proiectul de buget, cu cheltuieli totale estimate la 1.132.614.490 de lei, echivalentul a aproape 229 de milioane de euro, în creştere cu aproape 78% faţă de execuţia din 2021. Secţiunea de venituri cuprinde încasări de peste 444,3 milioane de lei de la Uniunea Europeană, pentru plata unor proiecte în derulare, şi aproape 68,2 milioane reprezentând subvenţii de la bugetul de stat, tot pentru proiecte europene. Cea mai mare parte din fondurile externe aşteptate ar urma să meargă către proiectele de mobilitate urbană.

Totodată, sunt creşteri de venituri aşteptate şi de la bugetul de stat şi care se reflectă în cheltuielile de funcţionare estimate pentru acest an. Numai din impozitul pe venit e estimată o creştere de 30 de milioane faţă de execuţia din 2021. Automat, bugetele tuturor structurilor subordonate administraţiei locale, poate doar cu excepţia TCE, sunt mai mari în 2022 decât anul trecut.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Din milionul acela dam deoparte sumele ce vin din fonduri europene . Apoi dam deoparte subventiile . Din ce ramine vreau sa stiu cit reprezinta salariile .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Zeci de percheziții în Prahova și alte județe, pentru prinderea unor hoți

41 de percheziții au fost efectuate joi, 28 septembrie, în Prahova, dar și în alte județe pentru prinderea unor...