fbpx
duminică, mai 26, 2024
spot_img

Când a mai fost vizată Adina Buzatu într-un dosar de evaziune fiscală

Citește Și

- Reclamă -

Creatoarea de modă Adina Buzatu este vizată într-un dosar al Poliției Prahova de evaziune fiscală și spălare de bani, alături de scriitorul Eugen Burada, cel care a contribuit la scenariul pentru celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Polițiștii, alături de procurori, au descins în această dimineață în 34 de locații, domicilii ale persoanelor implicate și sedii de societăți comerciale, urmând ca 27 de persoane să fie aduse la audieri.

Citiți mai multe detalii despre dosar aici!

- Reclamă -

Nu este, însă, prima dată când creatoarea de modă este vizată într-un dosar de evaziune fiscală. În martie 2014, au avut loc peste 60 de percheziții în mai multe județe din țară, fiind vizate societăți comerciale suspectate tot de evaziune fiscală și spălare de bani, printre care și cea a Adinei Buzatu. Prejudiciul estimat la acea vreme de procurorii DIICOT depășea suma de 100 milioane de lei.

Gruparea infracțională organizată vizată la acel moment era formată din 20 de persoane, care erau acuzate că au creat un circuit financiar prin care 120 de societăți comerciale au înregistrat în contabilitate facturi fictive, beneficiind de reduceri importante de impozit pe profit și TVA, ca urmare a interpunerii a 30 de firme fantomă în activitatea comercială derulată.

Astfel, potrivit anchetatorilor, o parte din membrii grupării deschideau conturi personale şi acceptau ca sumele provenite din infracţiuni să fie transferate în conturile respective, acestea fiind retrase ulterior şi predate altor membri ai grupului, fiind astfel ascunsă originea ilicită a sumelor. Ulterior, o parte dintre societăţile comerciale de tip fantomă erau radiate în scopul ascunderii originii activităţilor infracţionale şi în acelaşi timp fie erau înfiinţate alte societăţi de tip fantomă, fie erau cesionate părţi sociale ale unor societăţi comerciale deja înfiinţate care erau transformate apoi în societăţi comerciale de tip fantomă.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Spionul arestat pentru trădare organiza evenimente culturale cu tema: ”Spionul James Bond”

În zilele mai libere, când nu spiona obiective militare în Delta Dunării pentru ruși, ploieșteanul Alexandru Piscan organiza spectacole...