Ieri, 6 septembrie 2017, în cadrul Primăriei Ploiești a avut loc un eveniment ca să îi spunem a așa, fără precedent! Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a avut un prim conflict de la preluarea funcției cu primarul Ploieștiului, Adrian Dobre! Mărul discordiei a fost mutarea lui Decu Crângașu din funcția de director adjunct al Clubului Sportiv Municipal (funcție pe care o ocupă de când Cezar Stoichiciu a plecat de la CSM) la Parcul Memorial Constantin Stere. Numele lui Decu Crângașu a mai fost implicat într-un conflict dintre PSD și PNL, când a ieșit la iveală faptul că la stadionul “Ilie Oană” sunt efectuate lucrări de construcție/extindere a unor spații de către o “firmă de casă”, care nu avea contract cu CSM pentru respectivele lucrări. Conflictul s-a aplanat printr-o negociere între părțile implicate, mai ales că acele lucrări demarate erau total ilegale și chiar nu era cazul să intre DNA pe fir.

Revenind la subiect, după ce Bogdan Toader a aflat că Decu Crângașu va fi mutat la Parcul Bucov, acesta a dat buzna în biroul primarului Adrian Dobre, care era într-o ședință, pentru a-l certa. Și nu o ceartă constructivă ci o ceartă de genul aceleia militărești, când superiorul urlă la subaltern.
Din informațiile noastre, Parcul Memorial Constantin Stere a făcut obiectul unor negocieri dintre PSD și PNL, PSD cerându-i primarului PNL Dobre să-i lase pe ei să numească șefi la Parc. Rezumându-ne strict la fapte, evenimentul de ieri este cel puțin ciudat:

  1. Cum intervine președintele Consiliului Județean într-o decizie a primarului Ploieștiului, în contextul în care cei doi fac parte din partide diferite, deci excludem posibilitatea unor colaborări pe linie de partid?!

2. Modalitatea prin care Bogdan Toader a reacționat arată cel puțin că pretențiile liderilor PSD ar fi ca primarul Dobre, care este și președinte PNL Ploiești, să nu facă mutări pe plan administrativ fără acordul/consultarea PSD, sau mutări care să le genereze nemulțumiri pe linie politică, probabil.

3. Bogdan Toader nu este cunoscut ca fiind un personaj agresiv, din contră, a încercat aplanarea multor conflicte. Acum, prin gestul său, l-a ridiculizat pe Adrian Dobre, care este primarului orașului și mai ales că era în ședință cu alți factori de decizie din primărie la momentul la care Toader a dat buzna în birou. Să fie un semnal de forță prin care Toader, care teoretic nu venise în calitate de președinte al CJ, ci mai degrabă ca președinte de partid afectat de mutarea lui Dobre, să-i inducă lui Dobre ideea că PSD conduce/decide/taie/spânzură și la nivel de administrație locală, chiar dacă primarul nu este subordonat nici măcar politic PSD-ului sau Consiliului Județean?! Adică Toader a fost ieri un Dragnea mai mic?!

4. Reacția lui Adrian Dobre, care inițial ar fi ezitat, apoi s-ar fi ridicat și i-ar fi răspuns tăios lui Toader ne poate duce cu gândul că există sau cel puțin exista o înțelegere tacită între partide, care “i-a permis” lui Toader să vină peste el în birou, iar acum Dobre nu mai respectă înțelegerea?!

Cu toții au reacționat nervos în această situație, lucru care arată o stare de tensiune între PSD și PNL. Este de notorietate faptul că viceprimarul Cristian Ganea (PSD) nu mai are susținerea PSD Prahova, o dovadă în acest sens fiind faptul că pentru noua organigramă a primăriei Ganea s-a înțeles cu Dobre dar organigrama nu a fost aprobată, negocierile nefiind finalizate, ultima dată documentele fiind pe biroul lui Bogdan Toader pentru consultare.

Astfel, acest eveniment cu siguranță arată fie că eventuala înțelegere tacită pe care o menționam anterior dintre partide nu mai funcționează, fie că există un conflict care mocnește. De reamintit că pe data de 20 iulie, la ultima conferință de presă susținută de Toader, acesta ar fi putut să-l atace pe primarul Dobre pentru problemele din primărie, măcar la nivel declarativ politic. În schimb, Toader i-a luat apărarea lui Dobre la acel moment.

Dacă pe 20 iulie Toader îi lua apărarea, cum se explică reacția sa furioasă după ce Dobre a numit un director adjunct la Parcul Bucov, o decizie aparent fără o miză politică mare?! Interesant și de urmărit!

Nici Bogdan Toader, nici Adrian Dobre nu au vrut să facă declarații pe marginea acestui incident pe care nu l-au negat. Dacă Toader a precizat că nu vrea să intre în detalii, la fel și Dobre a refuzat să comenteze incidentul, fiind nervos din cauza mai multor probleme din primărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here