mircea cosma

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au luat luni în discuție termenul final al procesului în care fostul președinte al Consiliului Județean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat în prima instanță la opt ani închisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, a primit cinci ani închisoare, context în care aceștia au dat o ultima declarație în fața magistraților.

La acest ultim termen al dosarului în care este judecat pentru corupție, fostul președinte al CJ Prahova Mircea Cosma le-a explicat magistraților împrejurările în care au fost încheiate, în anul 2012, contracte fără licitație cu mai multe firme pentru deszăpezirea drumurilor din județ.

“Am alocat pentru aceste contracte, de 30 de zile, suma de 1.879.000 lei, urmărind să nu depășesc la fiecare contract limita legii, de 100.000 de euro. Dumnezeu mi-a dat dreptate. Furtuna de zăpadă abătută asupra județului Prahova, în perioada 8 – 14 decembrie 2012, m-a prins pregătit. A fost o tornadă care a rupt liniile de înalta tensiune, au rămas peste 30.000 de abonați fără energie electrică, respectiv case, școli, firme, în orașele Breaza, Comarnic, Sinaia și Câmpina”, a declarat Mircea Cosma în sala de judecată.

Cosma a fost susținut de avocatul sau, care a spus că măsurile luate de fostul președinte al CJ Prahova au fost în favoarea oamenilor.

Avocatul a fost întrerupt de președintele completului de judecată, Iulian Dragomir, care i-a replicat: “Știm, e vorba de zăpezile din Kilimanjaro care au venit în Prahova”.

Fostul șef CJ Prahova le-a mai spus luni judecătorilor de la instanța supremă, cu lacrimi în ochi, că nu a făcut niciun abuz în servicu și nu a primit de la nimeni niciun ban, invocând existența unei “găști” care ar vrea “să pună mâna” pe administrația județeană, relatează Agerpres.

“Totul face parte din efervescența romantică a procurorului Negulescu. Au dorit cu orice preț să distrugă Consiliul Județean Prahova. Cum poți să spui că s-a făcut o potecă, când v-am dat fotografii cu drumuri pe care se plimbau mii de investitori? Nu putem vorbi că s-a făcut o uliță (refere la una dintre acuzațiile DNA privind reabilitarea unui drum județean – n.r.). (…) Eu nu am fost proprietar de terenuri. (…) În dosar a fost luată declarația unui bolnav la psihiatrie de 87 ani. (…) Am participat la Revoluție, am fost în Transnistria să ajut poporul român de acolo. Am făcut 175 de monumente în toată Europa. Nu pot să fiu acuzat de ceva ce nu am făcut”, a declarat Mircea Cosma.

El s-a întrebat cui folosește acest dosar, susțînând existența unei “găști” din orașul Câmpina care ar fi vrut “să pună mâna” pe județul Prahova, fiind o zona foarte bogată.

Mircea Cosma a susținut că nu a făcut niciun abuz în serviciu și nu a primit bani în acest sens.

“Dincolo de alegațiile lui Negulescu (Mircea, fost procuror la DNA Ploiești – n.r.), nu am primit de la nimeni niciun ban. Nu am făcut niciun abuz în serviciu. Sunt decorat cu cea mai mare decorație a Republicii Moldova. Am luat al treilea număr de voturi din România: Băsescu, Oprescu și Mircea Cosma”, a mai afirmat fostul președinte al CJ Prahova.

sursa: hotnews.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here