Doi șefi din cadrul Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL) București, trimiși în judecată de procurorii DNA Ploiești, sub acuzația de abuz în serviciu contra intereselor publice și neglijență în serviciu au primit pedepse simbolice din partea instanței. Dosarul, în care prejudiciul a fost calculat de procurori la suma de 9,3 milioane de lei, s-a judecat pe fond la Judecătoria Târgoviște.

Cei doi au fost condamnați la trei ani, respectiv un an și șase luni de închisoare cu suspendare, în plus aceștia trebuie să dea înapoi către ANL prejudiciul. Nemulțumiți de pedepsele aplicate inculpaților din acest dosar, procurorii DNA au contestat soluția, iar acum Curtea de Apel Ploiești urmează să se pronunțe în dosar.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au trimis în judecata pe Daniel Robert Negulescu, diriginte de șantier în cadrul Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL) București și Sanda Laura Diaconu, consilier șef – manager de proiect la ANL, cei doi fiind acuzați că au produs un prejudiciu de 9,3 milioane lei (aproximativ 2,4 milioane euro) reprezentând valoarea unor lucrări plătite și neexecutate.

Potrivit DNA, în perioada 2007 – 2009, Daniel Robert Negulescu a semnat mai multe documente (situații de lucrări și borderouri centralizatoare) prin care a atestat în fals executarea unor lucrări de construcții de către o societate comercială din Pucioasa, județul Dâmbovița. Societatea respectivă încheiase cu ANL mai multe contracte pentru construirea de locuințe în Târgoviște, Sinaia și Pucioasa. La rândul său, Sanda Laura Diaconu, manager de proiect la ANL, a semnat două borderouri centralizatoare în locul dirigentului de șantier fără să verifice activitatea lui Negulescu și stadiile fizice ale lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here