fbpx
miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Cine este Valentin Stan, primarul plasat în Arest de DGA

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Primarul liberal al comunei prahovene Colceag, Stan Costin Valentin, a fost reținut de procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA), fiind plasat în Arest joi seară, 12 octombrie.

Alături de primar a fost reținut de procurori și viceprimarul comunei, Georgian Dicuseară, tot membru PNL.

Surse judiciare au precizat că ancheta vizează fapte de corupție, în speță luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu. Dosarul este în instrumentarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, care verifică modalitatea în care au fost făcute achizițiile de către cei doi edili. Alături de cei doi, în dosar este vizată și o a treia persoană, fără calitate specială.

- Reclamă -

Vineri dimineață, cei trei au fost duși la sediul Parchetului Prahova pentru noi audieri și urmează ca procurorul de caz să stabilească dacă se impune încuviințarea arestului preventiv în instanță.

Cine este primarul liberal Valentin Stan

Valentin Stan (PNL) este primar în comuna Colceag, aflat la primul mandat. Într-un interviu acordat în 2020 publicației deprahova.ro, când era candidat la primărie, spunea că este „de profesie antreprenor„. La acel moment, Valentin Stan povestea că s-a mutat în comună în 2007 unde a format mai întâi un grup de tineri voluntari numit „Tineretul Colceag„.

„Sunt un om căruia îi place să lucreze în echipă și știu că unul dintre cei mai mari dușmani ai administrației publice locale este timpul, așa că voi avea alături de mine oameni care au experiența necesară și capacitatea de a putea implementa rapid proiecte finanțate cu fonduri europene sau guvernamentale. De altfel, cu siguranță voi avea sprijinul colegului meu, Iulian Dumitrescu, viitorul președinte al Consiliului Județean Prahova. Veți vedea, această echipă a PNL Prahova va schimba imaginea nu doar a localității Colceag, ci și a județului.„, declara la acel moment Valentin Stan.

- Reclamă -
 - Ziarul INCOMOD

De altfel și Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova și, pe vremea aceea, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, transmitea mesaje de susținere pentru Valentin Stan.

 - Ziarul INCOMOD

Într-un interviu acordat ziarului Incomod în urmă cu aproximativ un an, deputatul în prezent neafiliat Mihai Polițeanu a făcut, de asemenea, declarații cu privire la Valentin Stan și Iulian Dumitrescu. Polițeanu a vorbit despre faptul că USR Prahova „s-a predat„ lui Iulian Dumitrescu și PNL-ului, susținând că filiala județeană a USR este de fapt condusă de Iulian Dumitrescu. În sprijinul acestei afirmații, a exemplificat cu faptul că în biroul de primar al liberalului Valentin Stan mai multe persoane ar fi semnat cereri de adeziune la USR Prahova. Polițeanu susține că cele aproximativ 20 de persoane pe care Valentin Stan le-a adus în USR ar fi fost chiar fotografiate în timp ce semnau adeziunile în biroul primarului din Colceag.

 - Ziarul INCOMOD

Potrivit declarației de avere postată pe site-ul primăriei Colceag, datată noiembrie 2020, la acel moment Valentin Stan avea un teren intravilan de 1800 mp în Colceag, dobândit în 2007 și o casă de 279 mp. La momentul când a devenit primar, liberalul declara că în anul anterior nu avuse nici venituri, nici mașini sau alte bunuri și, potrivit declarației, părea că trăiește doar din salariul soției, care lucra la SC VALIONA AUTOSERVIRE SRL, încasând 16.440 lei pe an. Adică familia Stan trăia la acel moment dintr-un venit lunar de 1.370 lei, bani din care creștea și doi copii.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Primarul Cherecheș a fost prins în Germania

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins la Augsburg, în Germania, în urma unei colaborări între Poliţia...
spot_img