fbpx
sâmbătă, decembrie 9, 2023
spot_img

Cum arată Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești după renovare

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești a fost renovată și modernizată, iar noua incintă a fost inaugurată vineri, 13 octombrie.

”Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Andreoiu” Ploiești are o nouă Unitate de Primiri Urgențe, cu un spațiu generos dedicat pentru triaj și sală de așteptare, o recepție multifuncțională, dar și camere de resuscitare și numeroase spații de acordare a asistenței medicale de urgență moderne. De asemenea, au fost achiziționate și montate echipamente noi: monitoare EKG/ pulsoximetrie/ tensiune arterială neinvazive (integrate într-un singur aparat și separate), defibrilatoare manuale cu posibilitate de electroversie sincronă și stimulare cardiacă externă, rampe pentru oxigen, tărgi de transport și paturi noi electrohidraulice, urmând să fie puse în funcțiune și alte aparate medicale, precum Computer tomograf Aquilion Prime SP cu 160 slice-uri, bronhoscop portabil, baloane de ventilație, sisteme de perfuzie sub presiune, sisteme de transfuzie și un sistem de transport pneumatic către laborator pentru vacutainerele cu probele biologice recoltate. Unitatea dispune de asemenea de mobilier medical modern, climatizare și echipamente speciale de detecție și prevenire a incendiilor.”, a transmis Consiliul Județean Prahova într-un comunicat remis presei.

Extinderea, modernizarea, reabilitarea și dotarea UPU a costat 24 de milioane de lei, dintre care 6,7 milioane lei au fost fonduri europene prin Programul Opeațional Regional, iar diferența de 17,3 milioane de lei a fost alocată de Consiliul Județean Prahova, se mai arată în comunicat.

- Reclamă -

”Implementarea proiectului s-a făcut după ce au fost depășite mai multe obstacole: în timpul pandemiei lucrările au fost suspendate, s-au modificat indicatorii tehnico-economici, au existat reorganizări și, nu în ultimul rând, Consiliul Județean a trebuit să suplimenteze masiv fondurile necesare lucrării datorită creșterii explozive a prețurilor la materiale si manoperă.”, mai spun reprezentanții Consiliului Județean Prahova în comunicat.

La inaugurare a fost anunțată și demararea procedurilor de licitație pentru alte două proiecte majore: modernizarea și dotarea corespunzătoarea a secțiilor de obstetrică-ginecologie, realizarea și dotarea unor noi secții de chirurgie oncologică, imagistică, pediatrie, chirurgie și ortopedie pediatrică. Proiectele au o valoare totală de 43 de milioane de euro.

Imagini cu noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești:

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img