fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

Ciprian Baican, dublu campion mondial la tir cu arcul: “Mă antrenez, zilnic, 4 ore cu arcul”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Ciprian Baican are 18 ani, s-a născut în localitatea Plopu, județul Prahova și este dublu campion mondial la tir cu arcu.

Prezent în cadrul emisiunii Generația lui John difuzată pe Ziarul Incomod, arcașul Ciprian Baican a vorbit despre cum a ajuns să înscrie performanță. Totul a început din cauza faptului că își lua bullying, fizic și verbal, de la câțiva colegi de la școală.

La 15 ani Ciprian suferea de depresie. Colegii de la clasă îl înjurau și uneori îl agresau fizic. Bullying-ul l-a provocat pe campion să găsească soluții pentru a ieși din situația prin care trecea. Erau zile în care Ciprian mergea cu frică la școală. În cele din urmă Ciprian s-a refugiat în sport. Arcul este un bun prieten pentru acesta, un prieten care l-a condus pe podiumurile internaționale.

- Reclamă -

“Aveam un fel de depresie. Așa cred.”

„La 15 ani nu știam ce să fac și voiam să nu mă mai gândesc la colegii de la școală. Îmi era frică de ei, dar știam că trebuie să fac ceva. Am suportat tot acest bullying vreme de un an de zile. În acest timp am început să mă pregătesc serios de tir cu arcul.”

Antrenorul l-a trimis acasă pentru că nu știa să tragă cu arcul

“Primul antrenor la care m-am dus mi-a spus că nu sunt bun de așa ceva și că nu are rost să mai vin la antrenamente. Am plecat și m-am prezentat singur la competiție, la doar o săptămână după și am luat podiumul. Mă gândesc că acel antrenor a avut o tehnică a lui prin care a reușit să mă motiveze.”

Citește și: Miruna Vâlcu, psihoterapeut: “Există tehnici care ne pot ajuta să trecem mai ușor peste un atac de panică”

La doar 18 ani, Ciprian Baican are o minte ageră și foarte bine calculată. Își stabilește obiective clare înainte de a porni la drum și nu se mulțumește niciodată cu un loc 2.

- Reclamă -

“Mereu mi-a plăcut să îmi stabilesc obiective și să mi le ating. Așa am văzut eu că trebuie să gândească un sportiv de performanță. Mi-am făcut planuri mari și vreau să continui pe acest drum pe care am început.”

Presa locală i-a dat cu seen lui Ciprian Baican?

“Nu mereu am găsit suport de promovare în presa locală. Am scris în nenumărate rânduri publicațiilor, dar au fost puține cele care mi-au răspuns.

Mi-am dat seama că nu mă bagă în seamă pentru că, după ce le scriam pe internet primeam doar seen. Vă mulțumesc pentru că vă faceți timp să mă promovați. Înseamnă foarte mult pentru mine.”

Tânărul campion se ferește cât poate de ispitele de moment și consideră că băutura și țigările nu fac nimic bun pentru el. Își dorește să se înconjoare de oameni de la care are ce învăța.

- Reclamă -

Citește și: Victor Dorobanțu, ploieșteanul care spune NU drogurilor: “A luat-o lumea razna cu drogurile

“Mi-am propus să nu îmi pierd timpul cu petreceri, țigări si băutură. La vârsta mea tentația este foarte mare și trebuie să știu să spun nu. Vreau alături de mine doar acei oameni care mă ajută în viață și în carieră, nu oameni care mă distrag de la obiectivele mele.”

Ciprian Baican va apărea într-un film pe Netflix

“Deși nu pot să vă spun prea multe detalii, vă anunț că voi apărea într-un film istoric care va fi difuzat pe Netflix. Am avut figurație specială și m-am bucurat din plin de experiență.

Pe perioada filmărilor, pentru că am vrut să economisesc banii de cazare, am dormit la cort. Banii sunt importanți și am multe investiții pe care trebuie să le fac în sportul pe care îl practic.

Emisiunea cu Ciprian Băican la Generația lui John

Citește și: Mai multe trasee TCE care ajung la Gara de Sud, deviate pe strada Bobâlna

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

LIVE VIDEO Retragerea cu torțe, la parada de 1 Decembrie

Manifestările de 1 Decembrie din Ploiești se termină cu retragerea cu torțe a trupelor militare și cu un foc...
spot_img