fbpx
sâmbătă, decembrie 9, 2023
spot_img

Vot covârșitor în ADI Deșeuri împotriva rezilierii contractelor cu Rosal

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Reunită miercuri, Adunarea Generală a ADI Deșeuri a respins, cu un vot covârșitor, propunerile de reziliere a contractelor cu operatorul Rosal din sectoarele 2-6 și 3-4-5.

În sectorul 2-6, care cuprinde 35 de localități, printre care și municipiul Ploiești, au fost 16 voturi împotriva propunerii și unul singur pentru. Singurul care a votat pentru rezilierea contractului cu Rosal a fost reprezentantul Ploieștiului, viceprimarul Daniel Nicodim, conform împuternicirii primite cu o zi înainte din partea Consiliului Local.

- Reclamă -

În celălalt sector, care cuprinde localitățile din estul și nord-estul județului, au fost doar 12 voturi, toate împotriva rezilierii.

ADI Deșeuri a respins propunerile de reziliere a contractelor cu Rosal

„În ambele ședințe a fost supusă la vot ptopunerea de reziliere a contractului, datorită faptului că nu își plătiseră redevența în cele 90 de zile de remediere. Au plătit, într-adevăr, cu întârziere, între cele două ședințe. Știți bine că a mai fost o ședință în urmă cu 15 zile, în care n-am avut cvorum. Acum am avut cvorum, am avut mandate, însă 99% dintre primari au votat împotriva rezilierii. Fiecare se gospodărește și știe ce are de făcut în urbea proprie. În marea majoritate au fost primari și viceprimari la aceste ședințe”, a declarat Cristian Ganea, directorul ADI Deșeuri.

Propunerea de reziliere a contractelor cu Rosal venise din cauza faptului că operatorul nu plătise redevența către asociație, depășind chiar și termenul de 90 de zile impus printre notificare transmisă de conducerea ADI. Între timp, conform directorului ADI Deșeuri, operatorul a plătit.

- Reclamă -

Din lipsa cvorumului, ADI Deșeuri amână votul privind rezilierea contractului cu Rosal

Chiar și după votul de miercuri, autoritățile din Ploiești insistă că asociația, care a delegat în numele primăriilor din Prahova serviciul de colectare a deșeurilor, ar putea propune rezilierea, viceprimarul Daniel Nicodim vorbind despre neîndeplinirea de către operator a obligațiilor contractuale și dând exemplul containerelor care lipsesc de pe platformele de deșeuri, raportat la numărul solicitat prin contract.

Prima ședință fusese ținută pe 5 septembrie, însă nu s-a putut ajunge la vot, din lipsa cvorumului.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img