fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
13.4 C
Ploiești
spot_img

Din lipsa cvorumului, ADI Deșeuri amână votul privind rezilierea contractului cu Rosal

Citește Și

- Reclamă -

ADI Deșeuri a ținut astăzi o ședință pe tema propunerii de reziliere a contractului cu Rosal din sectorul 2-6, care include și Ploieștiul, însă doar 8 dintre cei 34 de delegați au fost prezenți, așa că nu s-a putut supune nimic la vot. O nouă ședință ar urma să fie convocată în jurul datei de 19 septembrie.

Propunerea de reziliere a contractului cu Rosal a fost făcută de conducerea ADI, din cauza faptului că operatorul nu și-a plătit la timp redevența prevăzută în contract. La ședința de marți, dintre cele 34 de localități deservite de operator în cadrul acestui contract, doar opt au fost reprezentate în sală, astfel că nu s-a suspus nimic la vot.

- Reclamă -

Conform statutului asociației, la prima punere în discuție a unei propuneri de reziliere e nevoie ca toți delegații din zona respectivă să fie prezenți și să voteze conform mandatelor acordate de consiliile locale. Același statut mai spune, însă, că la o nouă ședință o decizie poate fi luată cu majoritate simplă, indiferent de numărul celor prezenți în sală, a explicat directorul ADI Deșeuri, Cristian Ganea. Acesta a mai anunțat că va convoca o nouă ședință, în termen de maxim 15 zile.

ADI Deșeuri pune în dezbatere rezilierea contractului cu Rosal, pentru neplata redevenței

Prezenta la dezbatere, primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a ridicat din nou problema legată de nerespectarea de către operator a graficelor de colectare și a obligației de a dota cu pubele platformele din municipiu. El a amintit și că a fost mandatat de Consiliul Local să voteze pentru rezilierea contractului cu Rosal încă din urmă cu doi ani, pe fondul crizei salubrității, anunțând că, dacă e nevoie, va solicita o nouă împuternicire, având în vedere că acum rezilierea e propusă din cauza neplății redevenței.

„Nu a decurs ședința, nu a fost cvorum, nu s-a discutat. Eu am mandat dat acum doi ani de zile să votez rezilierea contractului, mi s-a sugerat – niciun fel de problemă, mâine va fi din nou ședință de Consiliu – să-mi iau din nou votul să reziliez contractul în cazul neplății redevenței, deși, juridic, nu vreau să comentez. Ce mă interesează real este ca firma să lucreze și să strângă gunoiul. Aceasta este situația și, din nou, plecăm fără niciun fel de decizie”, a declarat primarul Ploieștiului.

- Reclamă -

Alți primari, în schimb, au părut reticenți, sugerând că, în scenariul unei rezilieri, e greu de anticipat ce operatori ar veni într-un termen scurt să preia serviciul.

VIDEO – Andrei Volosevici a semnat azi sesizări către Garda de Mediu și ADI Deșeuri privind activitatea Rosal: „E din ce în ce mai clar că operatorul nu își face treaba”

Dacă s-ar ajunge, totuși, la reziliere, operatorul e obligat, conform legii, să asigure continuitatea serviciului public pe o perioadă de cel mult 90 de zile. În acest interval, ADI Deșeuri ar urma să lanseze o nouă licitație, iar dacă aceasta nu s-ar încheia la timp se poate apela la un contract prin încredințare directă, pe perioadă determinată.

De la preluarea contractului, operatorul Rosal a avut în numeroase rânduri probleme în respectarea obligațiilor. La rândul său, operatorul anunța nu cu mult timp în urmă că va chema asociația în judecată, reclamând la rândul său că autoritățile locale nu și-au respectat unele dintre obligații, pornind de la numărul real al clienților și taxarea celor care nu semnează contracte cu operatorul de salubritate.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Bătrână lovită de mașină în timp ce traversa DN 1

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în timp ce traversa DN...