fbpx
marți, septembrie 26, 2023
25 C
Ploiești
spot_img

ADI Deșeuri pune în dezbatere rezilierea contractului cu Rosal, pentru neplata redevenței

Citește Și

- Reclamă -

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriat pentru Managementul Deșeurilor Ploiești – Prahova” ia în calcul rezilierea contractului cu Rosal pentru ridicarea gunoaielor din așa-zisul sector 2-6, care include și municipiul Ploiești.

ADI Deșeuri, structura care gestionează activitatea de colectare a deșeurilor din majoritatea localităților din Prahova, în numele primăriilor, ia în calcul rezilierea contractului cu Rosal pentru sectorul 2-6, care include 35 de localități, inclusiv municipiul Ploiești. Adunarea Generală a Asociației a fost convocată într-o ședință pentru a discuta această propunere.

- Reclamă -

Ședința la nivelul ADI Deșeuri este programată pe 5 septembrie, potrivit convocatorului semnat de președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, președintele asociației.

Măsura este propusă pentru neplata redevenței datorate de operator, după cum reiese din același document.

Blestemul Ploieștiului: ADI-ul, struțo-cămila care ne-a îngropat în gunoaie și ne-a lăsat fără apă caldă. Vine ADI Mobilitate să ne învețe mersul pe jos?

Neplata redevenței constituie, conform statutului ADI, motiv de reziliere, însă punerea acestui punct în dezbaterea AGA nu garantează și că propunerea va fi aprobată, în condițiile în care acum, conform aceluiași statut, fiecare administrație locală din zona deservită de Rosal trebuie să își mandateze reprezentanții pentru a da un vot.

- Reclamă -

Nu este prima dată când Rosal acumulează datorii din neplata la timp a redevenței datorate conform contractului pentru folosirea platformelor de deșeuri puse la dispoziție de autorități. În trecut, în loc să ia în calcul rezilierea de contract, conducerea ADI a preferat varianta unei eșalonări. În același context, în momentul în care operatorul acumulase datorii de circa 2,4 milioane de euro, Consiliul Județean Prahova anunța că ia în calcul să se îndrepte în instanță împotriva ADI Deșeuri.

Firma Rosal, datoare peste 2 milioane de euro la Consiliul Județean. CJ a dat în judecată ADI Deșeuri, condusă de Iulian Dumitrescu

La semnarea contractului, din sectorul 2-6 făceau parte municipiul Ploiești, orașele Slănic, Băicoi, Boldești-Scăeni și Plopeni și comunele Aluniș, Ariceștii Rahtivani, Bărcănești, Berceni, Bertea, Blejoi, Brazi, Bucov, Cocorăștii Colț, Cocorăștii Mislii, Cosminele, Dumbrăvești, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Florești, Gorgota, Lipănești, Măgureni, Mănești, Olari, Păulești, Poienarii Burchii, Puchenii Mari, Scorțeni, Șirna, Ștefești, Tinosu, Târgșoru Vechi, Vărbilău, Vâlcănești și Valea Doftanei.

Discuția de acum vine la ceva mai bine de doi ani de când a fost propusă rezilierea contractului cu Rosal pentru efectuarea defectuoasă a serviciului, însă acea propunere n-a mai ajuns să fie supusă la vot la nivelul Adunării Generale a ADI Deșeuri.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Angajată a unui magazin Profi, bătută cu pumnii și picioarele de mai mulți tineri din Ploiești

Șefa de tură a magazinului Profi din cartierul ploieștean Malu Roșu a fost bătută cu pumnii și picioarele de...