fbpx
marți, septembrie 26, 2023
25 C
Ploiești
spot_img

Compania japoneză de componente auto Yazaki închide fabrica de la Buzău, din lipsă de comenzi, și restructurează fabrica din Ploiești

Citește Și

- Reclamă -

Grupul japonez Yazaki închide fabrica de la Buzău, unde lucrează circa 600 de angajați, din lipsă de comenzi, a declarat pentru Economedia și G4Media primarul orașului, Constantin Toma.

 Compania este acum în procedură de oprire a activității. Totodată, Yazaki restructurează și fabrica din Ploiești. Conform reprezentanților companiei, deciziile au fost luate după ce principalul client a decis să treacă rapid, înainte de termen, la mașini electrice.

- Reclamă -

Reprezentanții Yazaki au explicat pentru Economedia motivul închiderii unei fabrici și restructurarea celeilalte.

„Ca răspuns la întreruperea prematură a uneia dintre liniile de automobile ale principalului nostru client, care a avut loc înainte de termen datorită tranziției rapide a acestuia către un viitor electric, precum și la lipsa forței de muncă și la provocările demografice, compania noastră a luat măsuri strategice pentru a se adapta la această situație și a se pregăti în mod adecvat pentru viitor”, a transmis compania.

Drept urmare, Yazaki România va reduce numărul de angajați la Ploiești și va închide fabrica din Buzău. „În acest fel, compania ia măsuri îndrăznețe pentru ca celelalte trei fabrici pe care le are în România – Brăila, Caracal și Ploiești – să își continue activitatea și să se dezvolte în viitor. Procesul de restructurare a început în luna august și este în curs de desfășurare, pe baza înțelegerilor făcute de comun acord cu sindicatul companiei”, a transmis compania.

- Reclamă -

FOTO Facebook/groups/yazaki.ploiesti

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Angajată a unui magazin Profi, bătută cu pumnii și picioarele de mai mulți tineri din Ploiești

Șefa de tură a magazinului Profi din cartierul ploieștean Malu Roșu a fost bătută cu pumnii și picioarele de...