fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
12.3 C
Ploiești
spot_img

Conferință cu circuit închis la PNL: Iulian Dumitrescu a anunțat revenirea în PNL a primarului de la Câmpina. Conferința politică s-a ținut la sediul Consiliului Județean Prahova doar cu o parte a presei

Citește Și

- Reclamă -

Câștigător din postura de candidat independent la alegerile din 2020, primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a revenit astăzi în PNL Prahova. Anunțul a fost făcut în cadrul unui simulacru de conferință, ținută în sediul Consiliului Județean Prahova de către președintele instituției publice, Iulian Dumitrescu, alături de primarul din Câmpina.

Evenimentul nu fusese anunțat oficial, iar la el au avut acces doar reprezentanți de la câteva publicații care, probabil deloc întâmplător, au afișat de-a lungul timpului o atitudine favorabilă lui Iulian Dumitrescu și Partidului Național Liberal. Așa-zisa conferință s-a ținut la sediul Consiliului Județean Prahova, în sala de 200 de locuri din Palatul Administrativ.

Foarte bine dispuși, Iulian Dumitrescu și Alin Moldoveanu s-au lăudat reciproc, au deschis discuțiile cu anunțul privind revenirea primarului în PNL și apoi au discutat despre proiectele de investiții derulate în Câmpina cu sprijinul Consiliului Județean.

- Reclamă -

„Dacă aş fi fost de la început în PNL, s-ar fi derulat mult mai multe proiecte”

În această notă, primarul din Câmpina a declarat că a fost „cu sufletul în PNL” și în cei aproape trei ani în care a figurat ca independent și a făcut o declarație extrem de interesantă cu privire la modul în care se raportează unii politicieni la banii publici, sugerând că, dacă el ar fi fost de la început în PNL, municipiul Câmpina ar fi avut acces la mai multe fonduri, dând de înțeles nici mai mult nici mai puțin decât că actuala conducere a Consiliului Județean Prahova împarte proiectele de modernizare pe bani publici în funcție de culoarea politică a primarilor.

Pe linie politică, sunt bucuros că am revenit în PNL. Mă gândesc ce-ar fi însemnat dacă aş fi fost de la început în PNL, cam câte proiecte ar fi venit, s-ar fi derulat mult mai multe proiecte. Îi mulţumesc echipei PNL că mi-a deschis brațele, oricum sufletul meu a fost aici, chiar dacă atunci s-a întâmplat ce s-a întâmplat și ne-am despărșit puțin drumurile”, a afirmat Alin Moldoveanu.

Adăugați la asta și faptul că anunțul politic a fost făcut într-o așa-zisă conferință de presă neanunțată pe canalele oficiale, ținută în sediul instituției publice, și puteți să observați și mai bine modul în care unii politicieni se raportează la ceea ce înseamnă bani publici și instituții de stat! Probabil simțind că situația ar putea da naștere multor interpretări, președintele Consiliului Județean și al PNL Prahova a insistat că discuția nu are un caracter politic, ci unul administrativ.

- Reclamă -

Ce proiecte se derulează în Câmpina cu sprijinul Consiliului Județean

Până la urmă suntem la Consiliul Județean, am vrut să vă informăm de proiecte și, totuși, am spus și o veste dincolo de zona administrativă, că domnul Alin Moldoveanu a reintrat în Partidul Național Liberal, ca să nu spună colegii de coaliție că folosesc infrastructura Consiliului Județean Prahova pentru anunțuri politice. Dar, răspunzând întrebării dumneavoastră politicoase, pot să vă spun că, într-adevăr, domnul Alin Moldoveanu s-a reîntors în PNL, începând cu data de astăzi”, a punctat Iulian Dumitrescu.

Cei doi au vorbit despre proiectele de modernizare derulate împreună de Primăria Câmpina și Consiliul Județean, printre care se regăsesc realizarea șoselei de centură, realizarea unui pasaj rutier subteran prin centrul municipiului, schimbarea rețelei de apă pe 178 de străzi și etapa a doua a proiectului de canalizare, prin intermediul Hidro, plus derularea unor lucrări de infrastructură rutieră în baza unor parteneriate punctuale.

Referitor la proiectul pentru pasajul rutier și regenerarea urbană a zonei centrale, primarul a anunțat că în prezent se lucrează la proiectare și elaborarea detaliilor de execuție, documentația fiind plătită din fonduri europene, urmând ca imediat ce apare ghidul de finanțare pentru viitorul exercițiu financiar al Uniunii Europene să fie solicitate fonduri și pentru execuție: „Așteptăm să apară ghidul și depunem imediat. Este eligibil cel care are proiectarea și cu detalii de execuție și cred că suntem singurii din ADR Sud Muntenia, deci proiectul se va realiza. Până la sfârșitul anului trebuie să se deschidă acest ghid, urmează evaluarea, contractarea, licitația, cred că undeva la începutul lui 2025 vom începe execuția efectivă”.

Alin Moldoveanu a fost, mai multe mandate la rând, primarul comunei Poiana Câmpina. În 2020, el a decis să candideze pentru funcția de primar în Câmpina, alegând să facă asta din postura de independent, în condițiile în care partidul din care făcea parte atunci, PNL, era într-o alianță electorală și decisese să susțină un candidat de la PLUS. Înainte de demisia din partid, Alin Moldoveanu era secretarul general al PNL Prahova, una dintre cele mai importante funcții, în special din punct de vedere organizatoric, într-un partid politic.

- Reclamă -

(Sursa foto: captură video, Actualitatea Prahoveană)

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Bătrână lovită de mașină în timp ce traversa DN 1

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în timp ce traversa DN...