fbpx
miercuri, iunie 12, 2024
spot_img

Consilierii locali PNL amână investiții de 13 milioane de euro. Grupul liberalilor este condus de Roberta Anastase

Citește Și

- Reclamă -

Consilierii locali PNL au amânat marți, 28 decembrie, proiectul privind prelungirea contractului cu Apa Nova. Proiectul prevedea o prelungire contractuală pe zece ani, care venea la pachet cu investiții totale de 33 de milioane de euro, din care 13 milioane urmau să fie investite în 2022 pentru cartierul Mitică Apostol.

Consilierii locali au prorogat proiectul, după ce viceprimarul PNL Daniel Nicodim a motivat că sunt „mici chestiuni contractuale care pot fi îmbunătățite”, în contextul în care legea permitea formularea de amendamente și adoptarea acestora în cadrul dezbaterilor.

- Reclamă -

Cu cât proiectul ar fi votat mai rapid, iar primăria ar prelungi contractul cu Apa Nova, cu atât ar începe mai repede și investițiile, în 2022 acestea fiind calculate la aproximativ 13 milioane de euro. Vorbim despre investiții în infrastructura care deservește consumatorii, iar primele planificate vizează în principal cartierul Mitică Apostol, prin extinderea rețelei de apă și de canalizare. Ca și comparație, în contractul anterior, în ultimii 25 de ani s-au investit 17 milioane de euro, însă banii au mers inclusiv către utilaje sau renovarea unor sedii ale operatorului. De data aceasta s-a negociat ca toate investițiile să fie făcute, prin contract, strict în ceea ce privește infrastructura care devervește consumatorii finali, locuitorii orașului, prin extinderea rețelei și construirea unor stații de epurare.

Un alt motiv pentru care era necesară o decizie rapidă ar fi acela că, dacă proiectul este votat și Apa Nova își asumă investițiile din Mitică Apostol, atunci primăria este degrevată de această sarcină și la momentul întocmirii bugetului pentru anul 2022 nu mai este nevoită să aloce bani pentru aceste lucrări.

„Chichița” de care s-au legat consilierii liberali a fost aceea că Direcția Juridică a primăriei a dat aviz nefavorabil proiectului. În schimb, Comisia Juridică din cadrul Consiliului Local, condusă de social-democratul George Botez, și secretarul unității au dat aviz favorabil.

- Reclamă -

Potrivit unor surse din primărie, Direcția Juridică a participat la mai multe ședințe de lucru în care s-a discutat acest proiect: la patru dintre ele reprezentanții Direcției s-au arătat „de acord” cu prevederile din proiect și, implicit, din contract, iar la a cincea ședință directorul Loredana Constantin a decis brusc să dea aviz nefavorabil proiectului.

Sursele amintite mai sus au precizat că Loredana Constantin ar fi dat aviz nefavorabil la cererea lui Eugen Prună, un apropiat al Robertei Anastase, fost consilier personal al fostului primar al Ploieștiului Adrian Dobre, care la ora actuală nu este angajat în cadrul primăriei Ploiești. Însă, sursele noastre spun că Loredana Constantin a fost adusă pe acest post de Eugen Prună, pe vremea când acesta era consilier, și că în continuarea îl „ascultă”. Motivul pentru care Eugen Prună ar fi intervenit în această chestiune ar fi acela că în realitate senatorul PNL Roberta Anastase ar fi orchestrat întreaga situație, însă, informația aceasta nu a putut fi confirmată oficial.

Deși avizul Direcției Juridice este doar consultativ, consilierii locali PNL au „marjat” pe el în timpul ședinței când au cerut amânarea votării proiectului, în condițiile în care proiectul era propus de primarul PNL. Practic, la ședința de marți, primarul nu a avut susținerea colegilor de partid și reamintim că nu este prima dată când se întâmplă acest lucru.

La PNL Ploiești președinte este Roberta Anastase, iar întotdeauna votul în cadrul ședințelor este politic, fiind decis de președintele organizației.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Diana Șoșoacă în ambulanță. Spune că a fost bătută de jandarmi

Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a fost bătută de jandarmii care asigurau paza la o clădire unde erau depozitați...