fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Consilierii ploieşteni vor să renegocieze datoriile municipalităţii către Veolia Energie

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
După ce, săptămâna trecută, au refuzat o eşalonare propusă de primar, consilierii locali ploieşteni au aprobat marţi constituirea unei comisii speciale care să negocieze cu Veolia Energie, în speranţa eşalonării datoriilor pe care administraţia locală le are către fostul operator de termoficare.

Primăria Ploieşti are datorii de peste 97 de milioane de lei, recunoscute oficial, către Veolia Energie. Din această sumă, aproape jumătate e calculată în baza unei hotărâri din februarie 2022 care între timp a fost suspendată, după ce a fost contestată de Prefectură. În acest context, conducerea Primăriei a propus recent o eşalonare a părţii „sigure” din datorie, în valoare de 48,5 milioane de lei, însă proiectul a fost refuzat de forul legislativ. La câteva zile distanţă, consilierii de la PNL şi USR au susţinut un proiect nou, care urmăreşte acelaşi lucru: obţinerea unei eşalonări.

Consiliul Local a aprobat marţi, cu 14 voturi favorabile şi 3 abţineri, constituirea unei comisii care să negocieze cu Veolia Energie o eşalonare a datoriilor. Din aceasta vor face parte consilierii Gheorghe Sârbu, Vlad Frusina, Valentin Marcu (PNL), George Botez (în procedură de excludere din PSD) şi Răzvan Enescu (USR).

- Reclamă -

Consilierul liberal Sârbu, membru al viitoarei comisii, a declarat în timpul dezbaterilor de marţi că aceasta va verifica întreaga sumă, încercând să obţină un acord de eşalonare în condiţii mai avantajoase pentru municipalitate decât cele propuse iniţial, dar în acelaşi timp va verifica şi modul în care fostul operator al sistemului de termoficare şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut