APOSTOL CONSTANTIN VIOREL, consilierul juridic al Primăriei Filipeștii de Pădure și NICULAE DANIELA GEORGETA, secretarul aceleiași instituții publice, au fost deferiți justiției de procurorii anticorupție din Ploiești. Cei doi sunt acuzați de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2006 – 2012, conducerea primăriei comunei Filipeștii de Pădure, județul Prahova, cu încălcarea legii, ar fi dispus acordarea nelegală de finanțări nerambursabile de la bugetul local (în valoare de 2.204.986 lei), unei asociații sportive, fapt ce ar fi determinat crearea unui avantaj patrimonial în beneficiul asociației și totodată un prejudiciu bugetului local al comunei Filipeștii de Pădure.

În același context, primarul și viceprimarul comunei (trimiși în judecată anterior) ar fi beneficiat de ajutorul celor doi inculpați menționați mai sus, în sensul că:

– inculpatul Apostol Constantin Viorel, în calitățile menționate mai sus, ar fi participat la crearea aparenței nereale că asociația respectivă era o persoană juridică aflată în subordinea Consiliului Local și nu ar fi făcut cunoscut consilierilor faptul că hotărârile de consiliu local în baza cărora au fost stabilite sumele de bani ce au fost virate asociației au fost nelegale,

– inculpata Niculae Daniela Georgeta, în calitatea de secretar al comunei Filipeștii de Pădure, județul Prahova, cu știință, ar fi întocmit mai multe documente și ar fi avizat pentru legalitate hotărârile menționate mai sus (care nu respectau condițiile de fond și de formă).

Primăria Filipeștii de Pădure a comunicat că  nu se constituie parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Ploiești.

1 COMENTARIU

  1. Pentru abuz in serviciu ar putea fi ridicati 70 % din secretarii UAT – urilor din Prahova . Dar DNA si toti procurorii ii acopera , se fac ca nu vad ilegalitatile comise de scursurile sociale .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here