Consiliul Județean Prahova a demarat un amplu proiect privind ecologizarea a două depozite de deşeuri industriale periculoase de pe raza județului. Concret vorbim despre batalurile de la rafinăriile Steaua Română și Astra, pentru care conducerea executivului județean speră să atragă surse de finanțare prin viitorul Plan de Redresare ȘI Reziliență (n.r. PNRR) inițiat de Guvernul României.

Ecologizare a două depozite de deşeuri industriale periculoase reprezintă unul dintre principalele proiecte pentru care conducerea Consiliului Județean Prahova speră să atragă surse de finanțare prin viitorul Plan de Redresare ȘI Reziliență (n.r. PNRR) inițiat de Guvernul României.Concret vorbim despre batalurile de la rafinăriile Steaua Română și Astra.

Potrivit vicepreședintelui Dumitru Tudone, Consiliul Județean Prahova a demarat procedurile pentru a prelua în patrimoniu depozitele de deșeuri industriale abandonate de Steaua Română, situat în Câmpina, și de rafinăria Astra, situat în Bărcăneşti, nu departe de zona Ploieşti Triaj. Iar pentru asta este nevoie de o modificare legislativă deoarece ambele societăți sunt în procedura de faliment, iar autoritățile județene au ajuns la concluzia că ar fi mult mai rapid să-şi asume aceste investiţii, dat fiind faptul că impactul pozitiv pe care ecologizarea acestor terenuri le va avea asupra mediului este unul semnificativ.

“S-a identificat parcursul juridico-legislativ în vederea optimizării unor soluții viabile în favoarea implicit a sursei de finanțare pentru ecologizarea acestor depozite de gudroane acide periculoase. Consiliul Judeţean a solicitat o modificare a legislaţiei, pentru a putea expropria aceste terenuri şi a le ecologiza”, ne-a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Dumitru Tudone.

De altfe, în discuții există și un al treilea batal de deșeuri periculoase, acesta i-a aparţinut rafinăriei Vega, iar conducerea Rompetrol a anunţat că se va ocupa de ecologizarea lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here