fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Contractul dintre Rosal și ADI Deșeuri ar putea fi reziliat?!

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Dacă Rosal nu-și respectă promisiunile, contractul prin care colectează deșeurile din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, ar putea fi reziliat: asta s-ar fi stabilit la ședința de vineri de la Prefectura Prahova.

Traversăm o nouă criză a gunoaielor, după ce timp de aproximativ o săptămână Rosal nu a colectat deloc deșeurile din cele 84 de localități prahovene unde are contract prin ADI Deșeuri, pentru că Vitalia i-a oprit accesul să descarce mașinile de colectare la rampa de la Boldești Scăieni.

Vitalia, administratorul gropii, a luat sâmbăta trecută decizia de a închide porțile, după ce a acumulat creanțe pe care trebuie să le recupereze de la Rosal în valoare de aproximativ 2 milioane de euro.

- Reclamă -

Între timp, cele 84 de localități, dar mai ales Ploieștiul, unde sunt generate cele mai multe deșeuri de către populație, s-au transformat în focare de infecție din cauza deșeurilor care zac de zile întregi pe stradă.

Vezi aici imagini cu zeci de zone ale Ploieștiului sufocate de gunoaie!

Vorbim de un adevărat pericol pentru sănătatea publică. Așa că la sediul Prefecturii Prahova a avut loc o ședință cu toate părțile implicate, în spetă reprezentanții Vitalia și Rosal, dar și ai instituțiilor de mediu și de sănătate publică.

- Reclamă -

Potrivit unor surse, în urma dezbaterilor Vitalia a acceptat să facă o nouă concesie și să păsuiască Rosal cu plata datoriilor până luni, cel puțin marți.

Practic, Vitalia repermite accesul Rosal la rampă, iar operatorul reia colectarea gunoaielor, dar dacă până marți datoria nu este plătită cei prezenți la ședință au agreat să se ia decizii drastice.

S-a vorbit despre o reziliere de urgență a contractului dintre ADI Deșeuri și Rosal și achiziția urgentă a serviciilor de salubritate de la o altă firmă.

Însă, vorbim de un serviciu de utilitate publică delegat în baza unei licitații derulate de ADI Deșeuri, care este în subordinea Consiliului Județean Prahova, și din care fac parte toate cele 84 de localități care au drept de vot.

- Reclamă -

Ceea ce înseamnă două lucruri:

  1. Fiind un serviciu de utilitate publică nu poate exista o ”fereastră” în care serviciile să nu fie delegate către niciun operator. Ba mai mult, în caz de reziliere, Rosal are obligația de a continua să ridice gunoaiele încă 90 de zile.
  2. Pentru ca prezentul Contract să fie reziliat este necesar votul tuturor celor 84 de primari care sunt membri în ADI Deșeuri.

Așadar, rămâne de văzut dacă Rosal plătește datoria și, în caz contrar, în ce condiții s-ar putea face rezilierea și contractarea unui nou operator.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Incendiu masiv la o Judecătorie

Un incendiu masiv a izbucnit în această noapte la o Judecătorie, iar pompierii încă se luptă cu flăcările.Este...
spot_img
Sari la conținut