trimis in judecata

Bărbatul care timp de opt ani a scăpat nepedepsit deși omorâse un bătrân din localitatea Tătărani a fost condamnat la 15 ani de închisoare de către Tribunalul Prahova. Bogdan Tudor Nicolae a fost arestat la opt ani de la crimă, abia după ce un martor l-a denunțat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Important de precizat este că rudele victimei nu s-au constituit parte civilă în proces, astfel că autorul crimei nu va plăti și daune morale, însă a fost obligat de instanță să achite o sumă importantă de bani, 13.000 lei, cheltuieli judiciare, din care suma de 8.000 lei reprezintă cheltuieli din faza de urmărire penală.

Nicolae Tudor mai este inculpat și în alt dosar în care este acuzat de furt, după ce a fost prins că sustrăgea bani din bancomate cu ajutorul unor dispozitive speciale. Crima pentru care Todor a fost condamnat s-a petrecut în primăvara anului 2007, în localitatea Tătărani. Victima a fost un bătrân despre care se dusese vestea în comună că se îmbogățise peste noapte după ce vânduse mai multe terenuri valoroase. În timpul jafului, agresorul a fost prins de proprietarul casei, a avut loc o altercație între hoț și bătrân, în urma căreia, acesta din urmă a fost lovit cu putere în zona capului.

A fost găsit fără suflare de rudele sale, dar timp de opt ani nimeni nu a știut cine a fost autorul crimei. Procurorii au putut totuși să finalizeze cercetările la sfârșitul anului trecut după ce o persoană, cercetată într-un alt dosar penal, a anunțat că știe cine este autorul crimei de la Tătărani. Acesta a acceptat să facă un denunț, ancheta s-a redeschis, au fost prelevate din nou probe ADN și așa au putut să fie strânse toate probele necesare unui dosar care să reziste în faza de judecată.

Dosarul a fost deferit justiției în septembrie 2015, iar în data de 9 iunie 2016, instanța s-a pronunțat pe fond. Criminalul are posibilitatea să atace sentința la Curtea de Apel Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here