fbpx
sâmbătă, martie 2, 2024
spot_img

Cultură de cannabis descoperită de DIICOT la Bușteni

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

La data de  12.07.2016  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului  LAZĂR BOGDAN GEORGE,  pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpata RĂCEAN IOANA MARIA, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă  că la începutul anului 2016 inculpatul Lazăr Bogdan George a procurat seminţe de cannabis iar ulterior înfiinţat o cultură specifică de cannabis la o locaţie  de pe raza municipiului Buşteni, jud. Prahova, în vederea vânzării ulterioare către persoane consumatoare.

- Reclamă -

Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la data de 12.07.2016  au fost ridicate elementele unei instalaţii indoor de cultivare a cannabisului, precum şi aproximativ 3 kilograme de cannabis.

La data de 13.07.2016  Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului Lazăr Bogdan George pentru o perioadă de 30 de zile.

Totodată, în cauză există suspiciunea rezonabilă   că în  cursul anilor 2015 – 2016 inculpata Răcean Ioana Maria împreună cu fratele său a comercializat prin intermediul  a două site-uri de profil  o cantitate importantă de seminţe de cannabis către mai multe persoane în scopul înfiinţării de către acestea din urmă a unor culturi de cannabis cunoscând şi facilitând înfiinţarea şi mentenanţa pentru respectivele culturi de cannabis.

- Reclamă -

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că administratorii celor două site-uri au pus la dispoziţie informaţii cu privire la caracteristicile diferitelor soiuri de seminţe de cannabis, conţinutul de THC al plantelor, încurajând în acest fel cultivarea şi, ulterior, consumul acestui tip de drog.

S-a reţinut că inculpata Răcean Ioana Maria împreună cu fratele său, ambii domiciliaţi în municipiul Cluj Napoca, au promovat comercializarea seminţelor de cannabis prin intermediul magazinelor online sub promisiunea că  livrarea  se va face în mod discret, în colete sigilate, fără a se face referire la conţinutul acestora pentru a nu atrage atenţia organelor de urmărire penală.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut