Sute de oameni s-au adunat în marile oraşe ale ţării, nemulţumiţi că, la un an de la protestul Diasporei, nu s-au produs îmbunătățiri semnificative.

Până la această oră, la Cluj-Napoca s-au adunat, în Piaţa Unirii, peste 300 de persoane, pentru a marca un an de la mitingul Diasporei. Clujenii scandează numele Alexandrei, fata de 15 ani din Caracal despre care Gheorghe Dincă a spus că a omorât-o şi, apoi, a ars cadavrul.

Oamenii au steaguri tricolore şi ale UE şi pancarte cu mesaje precum „112-suni azi, vine mâine”, „Nu veţi scăpa de puşcărie”, „Demisia, guvern mafiot” sau „Dragă guvern, românii nu vă mai vor. Vrem demisia Guvernului Dăncilă”.

Oamenii strigă „Alexandra” şi „Uniţi putem învinge un sistem”.

De asemenea, un tânăr a adus un tricou pe care scrie „Dragă Guvern, românii NU vă mai vor. Nu vedeţi? Sunteţi orbi sau rău intenţionaţi?”.

Şi la Iaşi s-au strâns aproximativ 200 de persoane în Piaţa Unirii. Oamenii au afişat drapelele României şi ale Uniunii Europene şi au mesaje împotriva coaliţiei de la guvernare.

Ieşenii au aşezat pe jos şi mesaje către Viorica Dăncilă: „Doamnă prim-ministru Dăncilă, renunţaţi la modificările aberante ale Codului Penal şi Codului de procedură penală şi asiguraţi independenţa SIJ” sau “Doamnă Dăncilă, România are nevoie şi de PSD, dar de un PSD de centru stânga, nu de extremă stânga, şi de un PSD cu naţionalisti luminaţi, nu cu naţionalişti de grotă”.

Oamenii strigă „PSD, ciuma Roşie” şi „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”.

Ieşenii cer schimbare şi spun că nimic nu e diferit faţă de anul trecut, ba chiar că starea ţării s-ar fi înrăutăţit.

Aproximativ 400 de persoane protestează, sâmbătă seara, pe străzile din Sibiu, cerând demisia Guvernului şi o justiţie independentă. Oamenii s-au adunat pe platoul din Piaţa Unirii din Sibiu, având steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene.

Sibienii strigă „Justiţie, nu corupţie”, „Afară, afară cu PSD din ţară”, „PSD ciuma roşie” şi „Să vă fie frică, Sibiul se ridică”.

În jurul orei 19.40, protestatarii au plecat în marş pe străzile oraşului, scandând „Demisia” şi „Afară cu PSD din ţară”.

La Braşov s-au adunat, până la această oră, 100 de persoane.

Sursa: www.mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here