cimitir
Trei tineri din Prahova au fost reținuți, miercuri 29 ianuarie, de către polițiștii din Breaza, fiind suspectați de profanare de morminte. Cei trei sunt bănuiți că au furat mai multe cruci din marmură din cimitirele din Sinaia, Breaza și Șotrile. Prejudiciul se ridică la câteva mii de lei.

Cei trei hoți au început să fure din cimitire încă din toamna anului trecut. Mai întâi au furat două cruci din cimitirul din Sinaia, apoi, ca să nu bată la ochi, au ales și alte locuri de veci din Breaza și Șotrile. Potrivit unor surse judiciare, cei trei intrau noaptea în cimitire, tăiau cu flexul crucile din marmură, le urcau într-o mașină și apoi căutau cumpărători.

Pentru a putea fi vândute, ștergeau tot cu ajutorul unui flex numele trecute deja pe cruce. Monumentele funerare au fost vândute sub prețul pieței unor persoane interesate de chilipiruri.

Hoții au fost prinși miercuri seară de către polițiștii din Breaza. Au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de joi urmează să fie prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here