Odată cu relaxarea măsurilor de carantină începând cu data de 15 mai, când cel mai probabil oamenii se vor putea deplasa fără restricții în interiorul localităților, se așteaptă un volum crescut de călători pe mijloacele de transport public. Astfel, conducerea Transport Călători Express S.A., operatorul public de transport din Ploiești, pregătește o serie de măsuri menite să protejeze călătorii și șoferii de coronavirus.

Una dintre măsuri va fi aceea de a marca distanța sigură în mijloacele de transport în comun, pentru ca oamenii să nu stea prea aproape unii de ceilalți. Totodată, troleibuzele, dar și autobuzele ISUZU, care vor fi reintroduse pe trasee, vor avea plexiglas montat pentru a închide cabinele șoferilor, lucru care deja a fost realizat pentru celelalte mijloace folosite în timpul stării de urgență.

“Ne pregătim, așteptăm cu nerăbdare condițiile care se vor impune în starea de alertă, am achiziționat plexiglas pentru a închide cabinele la mijloacele de transport care nu aveau, troleibuzele și mașinile ISUZU, pentru a asigura separarea în habitat între călători și șoferi. ISUZU au fost scoase din uz pe timpul stării de urgență, dar acum că se revine la programul normal vor fi reintroduse în circulație, iar salariații trebuie protejați.

Achiziționăm măști în cazul în care starea de alertă impune ca toți salariații să poarte la locul de muncă. Și până acum le-am dat, dar am înțeles că s-ar mări frecvența de schimbare a măștilor.

Ne pregătim să marcăm distanța în autobuze, pentru a asigura distanța între călători.”, a declarat Alexandri Nicolae, directorul TCE, pentru ziarul Incomod.

Totodată, directorul TCE a precizat și că se va relua controlul biletelor și al abonamentelor.

“Ne pregătim să dăm drumul la controlul de bilete, pentru că suntem de părere că și acesta este un motiv pentru care ne-au scăzut foarte mult veniturile, pentru că n-am mai putut face control pe timpul stării de urgență, întrucât am fi pus în prea mare pericol salariații. Am achiziționat viziere cu care îi vom dota pentru a putea comunica mai ușor decât dacă ar purta măști de protecție.

Așteptăm să vedem ce măsuri vor mai fi impuse, specifice transportului public de călători, pentru a le îndeplini. Nu este simplu, de asta ne ocupăm de câteva zile.

Ne chinuim în continuare cu dezinfecția mijloacelor de transport. Coral nu poate face atâtea treceri câte sunt necesare, întrucât este suprafață mare în mijloacele de transport, iar operatorul Coral este angrenat și în alte activități de dezinfecție din Ploiești, astfel că am preluat această activitate și am făcut-o singuri. Nu am avut niciun caz care a declarat că s-a infectat când s-a deplasat cu mijloacele de transport în comun. Activitatea de dezinfecție nu ne este decontată, este o altă cheltuială neprevăzută a societății.”, a mai precizat Alexandri Nicolae pentru ziarul Incomod.

1 COMENTARIU

  1. Alooo…. bine ca asigurati protectia soferilor dar a noastră nu astazi spre exemplu la ora 10.30 dimineața autobuzul 35B era full de personal nu se poate asa ceva mariti nr de autobuze nu protectia soferilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here