fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Cuplurile din Ploiești ar putea primi un sprijin de 2.800 de euro pentru fertilizare in vitro

Citește Și

- Reclamă -

Cuplurile din Ploiești care nu reușesc să aibă un copil ar putea primi un sprijin de 2.800 de euro de la bugetul local pentru fertilizare in vitro, potrivit unui proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut de Consiliul Local. Măsura se va aplica și pentru femeile singure infertile.

Un proiect de hotărâre inițiat de consilierii locali de la PNL propune acordarea în acest an a unui sprijin de la bugetul local în valoare de 13.800 de lei, echivalentul a aproape 2.800 de euro, pentru cupluri infertile sau femei singure infertile, pentru efectuarea procedurilor de fertilizare in vitro.

- Reclamă -

„Datele Eurostat arată că România se află printre primele 5 state care înregistrează un declin demografic important. Unul din 6 cupluri care încearcă sa aibă un copil are dificultăţi în a obţine sarcina, întrucât fertilitatea scade simultan cu înaintarea în vârstă.    De aceea, în cazul infertilităţii, procedura de fertilizare in vitro poate fi o soluţie”, explică inițiatorii, într-un comunicat de presă transmis marți.

VIDEO – Bugetul Ploieștiului, ciopârțit de consilierii locali. Alocarea pentru asfaltări, redusă de la 17 la 5 milioane. Banii merg la salarii

„Beneficiarii proiectului vor fi cuplurile/femeile singure infertile cărora li s-a diagnosticat, de către un medic specialist, o afecţiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală. Persoanele interesate pot depune dosarul cu documentele justificative la sediul Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti, cu adresa în Ploiesti, Piaţa Eroilor 1A, jud. Prahova, pentru «O Şansă la Viaţă-FIV». Echipa de implementare a proiectului va verifica conţinutul dosarelor şi eligibilitatea beneficiarilor, având la bază regulamentul de implementare a proiectului, şi va aproba dosarele care întrunesc condiţiile de eligibilitate. Grupul consilierilor PNL a identificat și prevăzut în bugetul local votat în cursul zilei de ieri (12.02.2024) sumele necesare pentru finanţarea acestui proiect social care oferă o şansă la viaţă”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de PNL Ploiești marți, la o zi de la depunerea proiectului la Primărie.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut