Curtea de Apel Ploiești are pe rolul secției penale un dosar în care inculpat este un bărbat din județul Buzău acuzat de viol. Ion M. este acuzat că a abuzat sexual un băiat adolescent.

Agresorul a fost deja condamnat de Judecătoria Pogoanele la pedeapsa de 8 ani şi 8 luni închisoare, dar sentinta nu este definitiva. În plus va trebui să plătească despăgubiri morale victimei sale în valoare de 10.000 de lei.

Ion M. a fost trimis în judecată în decembrie 2019, iar în februarie 2020 instanța penală a Judecătoriei Pogoanele l-a găsit vinovat pentru viol, faptă prevăzută de articolul 218 alin.3 lit.c Cod Penal. Asta înseamnă că victima agresorului nu împlinise vârsta de 16 ani la momentul săvârșirii faptei, motiv pentru care pedeapsa este mai mare (de la 5 la 12 ani în cazul victimelor minore).

Judecătorii l-au găsit vinovat și de agresiune sexuală, astfel că Ion M. are de executat o pdeapsă de aproape 9 ani de închisoare.

Totuși Curtea de Apel Ploiești este instanța care va decide pedeapsa finală. Porcesul se află încă în fază de judecată la Ploiești, iar primul termen a fost stabilit miercuri 18 martie. Nu este clar deocamdată dacă acest dosar se va judeca în cursul zilei de astăzi, dat fiind restricțiile impuse și la instanțe de pandemia de coronavirus.

Agresorul sexual este in prezent in arest preventiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here