fbpx
marți, septembrie 26, 2023
20.6 C
Ploiești
spot_img

De dorul părinților, un băiat din Moldova a trecut înot Prutul pentru a ajunge la părinții săi plecați la muncă în Italia

Citește Și

- Reclamă -

De dorul părinților, care lucrează în Italia, un băiat de 14 ani din Republica Moldova, rămas cu bunicii, a trecut înot Prutul pentru a ajunge la familia sa.

Polițiștii de frontieră vasluieni l-au găsit dezorientat pe un drum comunal și l-au predat autorităților de la Protecția Copilului.

- Reclamă -

Mizercui, pe 14 iunie, în jurul orei 14.30, patrula mixtă, formată din polițist de frontieră român și polițist de frontieră din Republica Moldova, care supravegherea frontiera pe teritoriul Republicii Moldova, a informat că a observat, pe direcţia localităţii frontieră Drânceni, o persoană care se îndreaptă de la malul râului Prut spre interior.

În cel mai scurt timp, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși s-au deplasat la fața locului, pentru verificări. În apropierea localității, ei au găsit un tânăr dezorientat, fără documente de identitate asupra sa, iar în bagajul sumar pe care îl avea erau haine ude și un telefon mobil.

În urma verificărilor efectuate și din declarațiile copilului, polițiștii de frontieră au stabilit că are 14 ani, cu cetățenie română și italiană, şi că fusese lăsat în grija bunicilor, în Republica Moldova, întreaga sa familie fiind în Italia, la muncă. El a declarat că a traversat râul Prut înot, din Republica Moldova, în România, cu intenţia de a ajunge la părinți, în Italia.

- Reclamă -

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, minorul fiind preluat de lucrători din cadrul Direcției Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

SURSA: Poliția de Frontieră Iași/Facebook

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Angajată a unui magazin Profi, bătută cu pumnii și picioarele de mai mulți tineri din Ploiești

Șefa de tură a magazinului Profi din cartierul ploieștean Malu Roșu a fost bătută cu pumnii și picioarele de...