fbpx
duminică, iunie 23, 2024
spot_img

Cum se explică creșterea cheltuielilor cu apa caldă din Ploiești

Citește Și

- Reclamă -

Primirea facturilor de către asociațiile de proprietari a declanșat o serie de discuții și nelămuriri cu privire la situația cheltuielilor pentru apă caldă din Ploiești. Practic, ploieștenii plătesc acum de aproape trei ori mai mult pe gigacalorie decât în sezonul rece, iar explicația ține de două motive.

În Ploiești, tariful pe gigacalorie este de 605 lei fără TVA, numai că, pe durata sezonului rece, acesta a fost subvenționat de către administrația locală. Astfel, pentru a proteja populația și pentru a o ajuta să facă față cheltuielilor cu încălzirea, tariful pentru ploieștenii racordați la sistemul centralizat a fost menținut la nivelul ultimelor ierni, de aproximativ 187 de lei pe gigacalorie fără TVA, diferența fiind suportată de la bugetul local.

- Reclamă -

În primă fază, subvenția era prevăzută, la fel ca în alți ani, până la finalul lunii martie, însă ea a fost menținută și pentru luna aprilie, după ce forul legislativ local a aprobat un proiect inițiat de primarul Andrei Volosevici.

UAP Prahova cere menţinerea preţului subvenţionat la gigacalorie în Ploieşti

Practic, subvenția a încetat la 1 mai, ceea ce înseamnă că acum se ia în calcul tariful general. Acesta este de aproximativ trei ori mai mare decât cel subvenționat, însă, în mod evident, consumul este mult mai mic, pentru că vorbim doar despre apa caldă menajeră, nu și despre furnizarea agentului termic.

Cât vor plăti ploieştenii pentru căldură de la 1 aprilie

În plus, un al doilea factor a contribuit la creșterea cheltuielilor pentru apă caldă. Odată cu încetarea sezonului rece, TVA-ul a revenit de la 5 la 19%, potrivit unei explicații oferite recent de conducerea Uniunii Asociațiilor de Proprietari.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

România trece la salariul minim european. Cât vor câștiga în plus românii

România trece la salariul minim european. Proiectul a fost votat ieri în Guvern și prevede ca leafa minimă să...