Consiliul Judeţean Prahova a aprobat, în şedinţa de joi, după un vot strâns, deplasarea unei delegaţii la New York, care să reprezinte instituţia la Festivalul România Broadway, care a ajuns la ediţia a optsprezecea şi se va derula în luna mai a acestui an. Preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a argumentat că prezenţa unei delegaţii aici urmăreşte atragerea de investitori străini, de pe o piaţă mai puţin vizată în ultimii ani.

Totuşi, au existat şi poziţii divergente, consilierii judeţeni PNL afirmând că, în viziunea lor, festivalul respectiv promovează mai degrabă tradiţiile şi cultura din România şi mai puţin oportunităţile economice. Asta a explicat şi votul strâns, 17 pentru şi 15 abţineri, suficient, însă, pentru a aproba proiectul de hotărâre, unul care stabileşte şi bugetul alocat pentru această deplasare, unul de 185.000 de lei, în care vor intra cheltuielile cu transportul şi cazarea şi închirierea şi dotarea unui stand de prezentare.

Din delegaţie vor face parte şase reprezentanţi ai instituţiei, dintre care doi vor avea sarcina să stea efectiv la stand şi să distribuie materiale de promovare, a mai precizat Bogdan Toader, care a afirmat că, din cauza fricii de avion, el nu va lua parte la acest festival.

“Dorim să promovăm judeţul şi să atragem investitori, având în vedere că până acum am avut succes cu firmele americane care au venit în Prahova. Totuşi, această piaţă nu a fost exploatată suficient de mult, noi concentrându-ne pe dezvoltarea relaţiilor cu potenţialii investitori din Uniunea Europeană. Dacă am reuşi să atragem investitori pentru zona Bărcăneşti a Parcului Industrial Ploieşti ar fi un lucru extraordinar”, a declarat Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova.

Sursa: www.telegrama.ro

1 COMENTARIU

  1. va foarte inghesuiți la drepturi,tot la fel de mult iubiți si drepturile cetațenilor prahoveni? Nu prea se vede ca taxele la utilitati sunt foarte mari ca să nu mai vorbim de ce faceți voi pentru cetățeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here