Pompierii încă lucrează pentru lichidarea incendiului care a cuprins, duminică, depozitul de materiale plastice din Mimiu.

La 70 de ore de la declanșarea incendiului care a cuprins depozitul Urban Icim, pompierii luptă încă pentru lichidarea acestuia.

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Prahova, miercuri dimineață acționau 3 autospeciale, restul fiind retrase.

Mai sunt focare izolate și zone unde materialele ard mocnit.

Vă reamintim că, deocamdată, nimeni nu a putut intra în depozit din cauza pericolului iminent de prăbușire a întregii structuri.

Asta înseamnă că nimeni nu știe cu exactitate ce se afla, de fapt, în hală, și dacă erau depozitate deșeuri din categoria celor periculoase.

Primăria Ploiești a solicitat Poliției Române, Agenției pentru Protecția Mediului și Gărzii de Mediu o anchetă care să stabilească natura materialelor depozitate, precum și datele despre proprietarul spațiului.

Autoritățile locale pleacă de la ipoteza existenței unui depozit ilegal de deșeuri reciclabile care nu a avut autorizație.

În plus, o anchetă privind poluarea generată de incendiu este în curs de desfășurare, datele fiind, deocamdată, contradictorii. Potrivit datelor furnizate de o stație mobilă a celor de la APM adusă în proximitatea incendiului nu au fost depășit nivelul maxim de poluare. Cu toate acestea, stațiile fixe au înregistrat valori ridicate, în special la suspensiile periculoase PM 10.

 DETALII AICI: Autoritățile sunt în ceață după incendiul de la Urban Icim. Datele unui dezastru care a pus pe jar Ploieștiul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here