fbpx
duminică, iunie 23, 2024
spot_img

Descinderi de amploare în Prahova! 59 de percheziții în derulare

Citește Și

- Reclamă -

Nu mai puțin de 59 de percheziții sunt la ora aceasta în derulare, la domiciliul unor persoane și la sediul unor societăți comerciale din București, Prahova și Dâmbovița. Descinderile vizează un grup infracțional specializat în evaziune fiscală, cercetările fiind coordonate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești (PCA).

Vezi mai jos comunicatul emis de PCA:

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La data de 24.02.2016, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat un număr de 59 de percheziţii domiciliare şi la sediul unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova şi Dâmboviţa, acţiunea vizând un grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
S-a reţinut că în perioada 2008-2015, mai multe societăţi comerciale au derulat activităţi de prestări servicii, de regulă în domeniul construcţiilor, înregistrând în evidenţa contabilă o serie de achiziţii de bunuri şi servicii de la diverse societăţi comerciale de tip fantomă. Pentru justificarea  achiziţiilor se întocmeau facturi în valoare de 5.000 lei ( plafon  maxim acceptat prin legislaţia în vigoare pentru efectuarea plăţilor cu numerar), simulându-se astfel derularea unor operaţiuni comerciale care în realitate nu aveau loc, scopul fiind acela de diminuare a obligaţiilor de plată către bugetul de stat.
Valoarea  prejudiciului este de peste 6.000.000 lei.
În vederea recuperării prejudiciului sunt în curs de derulare procedurile de aplicare a sechestrului asigurator pe mai multe bunuri imobile şi mobile.
Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic şi informativ al Serviciului de Operaţiuni Speciale Ploieşti, iar percheziţiile au fost puse în executare cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” din Ploieşti  şi Inspectoratul Judeţean  de Jandarmi Prahova.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală prev. de art. 9 al.1 lit.c din Legea nr. 241/2005 şi complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală prev. de art. 48 al.1 C.p. rap. la art.9 al.1  lit.c din Legea  nr. 241/2005.
Pe măsura derulării cercetărilor, vom reveni cu comunicate pentru informarea opiniei publice.
Facem precizarea că, începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului  activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

România trece la salariul minim european. Cât vor câștiga în plus românii

România trece la salariul minim european. Proiectul a fost votat ieri în Guvern și prevede ca leafa minimă să...