Edilul șef al Ploieștiului a licitat, în numele Primăriei Ploiești, pentru achiziționarea creșei “Upetrom”, ajungând la sumă de aproape opt ori mai mare decât cea de pornire. Deși Primăreia Ploiești a câștigat licitația, există riscul ca această clădire să nu poată fi achiziționată. 

Consiliul Local Ploiești a găsit oportună participarea la licitația pentru creșa Upetrom, pentru care Primăria Ploiești plătea aproape 16.000 de lei lunar pentru chirie.

Astfel, Consiliul Local Ploiești i-a mandatat pe primarul Adrian Dobre și pe viceprimarii Cristian Ganea și George Pană să meargă la licitație și să negocieze pentru achiziționarea creșei, prin oferirea prețului de 168.000 de lei plus TVA, sumă care reprezinta prețul deja oferit crescut cu 5%- pasul de supraofertare.

Prin aceeași hotărâre, Consiliul Local decidea rectificarea cu suma de 210.000 lei, bani care erau trecuți de la “Reparații Școli”, la “Active nefinanciare învățământ”.

De asemenea, la Articolul 3 al hotărârii, se precizează că bugetul va fi rectificat la momentul aprobării negocierilor, cu diferența sumei rezultate din negocierile purtate.

La licitație au mers primarul Adrian Dobre și viceprimarul George Pană. Cristian Ganea, care era în concediu la data aprobării acestei Hotărâri CL, nu a participat nici la licitație.

Potrivit unor surse din administrația locală, primarul a licitat, pentru achiziționarea creșei, suma de 1,3 milioane de lei, adică de aproape 8 ori prețul de pornire.

Controverse pe tema articolului 3

Licitația a dus la scindarea consiliului local, iar părțile dau interpretări diferite articolului 3.

Primarul Adrian Dobre susține că articolul 3 îi dădea practic dreptul să liciteze cât considera necesar, diferența urmând să fie acoperită prin rectificare de buget.

Gândiți-vă că suma de pornire are valoarea unui apartament în acea zonă, în timp ce noi vorbim despre o clădire cu 900 de metri pătrați, așa că suma de achiziție nu este una mare. Dacă vă uitați la hotărârea de consiliu local, veți vedea că, la articolul 3, este prevăzut că bugetul va fi rectificat la momentul aprobării negocierilor, cu diferența sumei rezultate din negocierile purtate

.Pe de altă parte, sunt voci în consiliul local care spun că negocierile nu pot fi aprobate dacă s-a ajuns la suma vehiculată.

Viceprimarul Cristian Ganea ridică semne de întrebare cu privire la licitație. “Dacă suma despre care vorbiți este reală, se pare că este o problemă.

Cred că trebuia să avem o limită maximă pentru această licitație. Trebuie expertiză pentru această sumă, nu aveam nici bani bugetați. Sper ca cei doi colegi să se oprit la prevederile hotărârii prin care au fost mandatați“, a declarat Cristian Ganea.

În cazul în care negocierile nu vr fi aprobate, Primăria Ploiești va pierde suma depusă drept garanție, 16.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here