Doi bărbați pretindeau că sunt inspectori ANPC și făceau controale în magazine apoi, sub pretextul că au găsit nereguli, cereau bani pentru a nu aplica amenzi, relatează news.ro. Cei doi bărbați, din București și Ilfov, au fost ridicați marți, 8 martie, în urma unor percheziții, fiind cercetați pentru înșelăciune și uzurpare de calități oficiale.

Dosarul a fost deschis după ce, în data de 28 ianuarie, Poliţia Municipiului Giurgiu a primit două apeluri prin 112, prin care două femei reclamau că doi bărbaţi s-au prezentat în două magazine, recomandându-se inspectori ai unei autorităţi, informează Poliţia judeţeană Giurgiu.

Una dintre femei era angajata unei societăţi comerciale, cealaltă administratorul altei societăţi comerciale, ambele din municipiul Giurgiu.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru News.ro că cei doi pretindeau că sunt inspectori de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

”Cei doi bărbaţi ar fi constatat diverse nereguli în cele două societăţi comerciale şi ar fi menţionat că vor urma şi alte controale amănunţite, solicitând o sumă de bani pentru a nu aplica sancţiuni”, mai transmite IPJ Giurgiu.

Suspecţii au fost duşi la sediul Poliţiei Municipiului Giurgiu, pentru audieri.

Descinderile făcute marţi dimineaţă au avut loc la trei adrese, precizează sursele citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here