fbpx
luni, iunie 24, 2024
spot_img

DSP confirmă un focar de hepatita A la o şcoală din Prahova. Nereguli grave în unitatea de învăţământ

Citește Și

- Reclamă -

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a anunţat, marţi, că la școala din Zalhana, comuna Mănești, a fost descoperit un focar de de hepatita A, după ce două cazuri au fost confirmate la clasa a II-a și un al treilea la clasa pregătitoare, existând totodată și trei pacienţi cu suspiciune, internați în spital.

În urma acestor rezultate, DSP a efectuat, luni, un control în unitatea de învățământ, descoperind nereguli grave. Ancheta a scos la iveală că aprovizionarea cu apă se face din sursă proprie (puț forat), iar capacul care îl acoperă, din beton, este spart și permite infiltrarea apelor pluviale și de șiroire.

- Reclamă -

De asemenea, inspectorii DSP au constatat că nu se asigură apă potabilă dintr-o sursă alternativă, pentru elevi, dar și ustensilele folosite la curățenie nu sunt suficiente și nici inscripționate.

Autoritățile au dispus, deja, primele măsuri, constând în efectuarea unei dezinfecții în unitatea de învățământ și asigurarea de apă potabilă pentru elevi. De asemenea, contacții direcți ai cazurilor confirmate (coleg de bancă, colegi din față și din spate) vor face analize specifice pentru determinare anticorpi anti hepatita A, iar colectivitatea rămâne sub supravegherea medicului școlar, care are obligația să informeze imediat Direcția de Sănătate Publică la apariția altor cazuri suspecte.

Inspectorii au recoltat probe de apă atât de la școala din Zalhana, cât și de la Școala Gimnazială „Gh. Diboș” din Mănești și marți s-a inițiat vaccinarea în colectivitate.

- Reclamă -

În paralel, la nivelul unității de învățământ s-a cerut educarea elevilor și părinților, din punct de vedere sanitar, pentru prevenirea unor viitoare îmbolnăviri.

La Zalhana continuă ancheta epidemiologică, DSP anunțând că rezultatele finale vor fi făcute publice.

Sursa: www.telegrama.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Incendiu la Hotel Vigo din Ploiești. Intervin pompierii

Intervenție de urgență a ISU Prahova după ce un incendiu a izbucnit la Hotelul Vigo din Ploiești, de pe...