fbpx
duminică, mai 19, 2024
spot_img

Explicaţii trăsnite ale demnitarilor pentru averi nejustificate

Citește Și

- Reclamă -

Explicațiile demnitarilor prinși cu averi nejustificate sunt, adesea, mai mult decât trăznite. Pentru a evita confiscarea banilor și a bunurilor, unii dintre aceștia s-au găsit nevoiți să declare că banii provin din „activități rușinoase” sau chiar că au împrumutat banii de la persoane pe care le-au cunoscut în sala de așteptare a unui cabinet stomatologic. Poveștile demne „de adormit copiii” au fost ascultate de inspectorii Agenției Naționale de Integritate care, în ultimii șase ani, a confiscat 25 de milioane de euro.

 

- Reclamă -

Mai nou, am înţeles că este o practică, atunci când se intră într-o funcţie publică , la prima declaraţie de avere îşi notează o sumă în plus faţă de proprietatea pe care o au. Bijuterii, sume cash de 10.000, 20.000 de lei, 10.000 de euro, în funcţie de fiecare, cum consideră că va evolua în poziţia publică şi pe parcurs să fie acoperiţi de această sumă”, a declarat pentru digi24.ro Moise Florin, inspector de integritate.

În situaţia în care ajung în faţa unui judecător, explicaţiile demnitarilor pentru averile nejustificate întrec orice imaginaţie.

A fost o situaţie de acest gen în care persoana evaluată a declarat că a luat un împrumut de 300.000 de euro de la o persoană pe care o cunoscuse la un cabinet stomatologic înainte cu două săptămâni. Alte persoane justifică din veniturile agricole ale familiei, creşterea animalelor, deşi nu au un certificat de producător. Alte persoane justifică din economii făcute înainte cu 20 de ani, după revoluţie ar fi desfăşurat activităţi de comerţ România- Turcia sau au vândut aur”, povestește Ioana Lazăr, director al Direcţiei Jurdice a ANI.

- Reclamă -

A fost şi un caz special, în care motivaţia pentru averea nejustificat de mare a fost cel puţin ciudată. Demnitarul a chemat un martor care să confirme că banii au fost obţinuţi din activităţi ruşinoase, fără să dea alte explicaţii.  

Sursa: www.digi24.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident grav de motocicletă, în Prahova

UPDATEVictima, bărbat în vârstă de 51 de ani, prezintă un traumatism cranio-cerebral sever și a fost intubat de echipajul...
Sari la conținut