fbpx
luni, decembrie 11, 2023
spot_img

Falși inspectori OPC, prinși în flagrant când erau în „control” la o firmă

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au surprins în flagrant delict șase persoane bănuite de comiterea mai multor fapte de înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale.

La data de 5 septembrie, în urma unei acțiuni desfășurate cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Sectorului 5 au reţinut şase persoane, trei bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 41 şi 56 de ani.

- Reclamă -

Cei în cauză sunt bănuiți că, utilizând legitimaţii ale unei asociaţii  cu o denumire foarte apropiată de cea a unei autorităţi, s-ar fi prezentat la mai multe societăţi comerciale şi sub pretextul că efectuează controale pe linia respectării drepturilor consumatorilor, ar fi solicitat diverse sume de bani.

În cursul zilei de marți, 5 septembrie, doi dintre bărbaţi au fost surprinşi în flagrant imediat după ce au intrat într-o societate comercială din sectorul 4, unde ar fi declarat că sunt inspectori în domeniul protecţiei consumatorului, ar fi solicitat şi primit o sumă de bani, în timp ce două femei au rămas în apropierea magazinului, într-un autoturism, asigurând paza zonei. Persoanele implicate au fost imobilizate în trafic și au fost conduse la audieri.

În continuarea acestei acţiuni au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, precum şi mandate de aducere pe numele celorlalte persoane bănuite.

- Reclamă -

Din cercetări şi din probele existente în cauză, în sarcina celor şase au fost reţinute mai multe fapte de înşelăciune, printre care:

În ziua de 21 februarie, două dintre femeile din grup s-ar fi deplasat la o societate comercială din sectorul 5, unde după ce au prezentat legitimaţii şi ar fi declinat calitatea oficială de inspector au solicitat, sub pretextul neînregistrării unor nereguli, o sumă de bani.

În data de 20 iulie, două dintre femei, prin utilizarea aceleiaşi metode, ar fi solicitat unei tinere, vânzătoare la un magazin din sectorul 6, o sumă de bani, iar unui bărbat, vânzător la o patiserie, tot din sectorul 6, mai multe produse alimentare.

La 22 august, un bărbat şi o femeie din acest grup s-ar fi prezentat ca inspectori la sediul unei firme din sectorul 4, unde, sub acelaşi pretext al neconsemnării presupuselor nereguli observate, ar fi solicitat şi primit bani.

- Reclamă -

Totodată, la aceeași dată, cele două persoane s-ar fi deplasat la o farmacie din sectorul 4, unde ar fi indus în eroare o angajată, sub motivaţia menționată, folosind fără drept o calitate ce implică exercițiul autorității de stat și determinând partea vătămată să le remită o sumă de bani precum și un produs.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor şase legitimaţii inscripţionate cu numele persoanelor bănuite.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale în cauză. Cele şase persoane reţinute urmează a fi prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

A doua ședință de CL boicotată de consilierii. Bugetele mai multor instituții nu pot fi rectificate

Vineri, 8 decembrie, Consiliul Local a fost convocat pentru aprobarea mai multor proiecte de rectificare bugetară, dar și pentru...
spot_img