Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a sunat-o personal pe directoarea unui liceu important din Arad, Maria Paşcalău, ca să o felicite pentru numirea prin delegare la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), însă, marţi dimineaţă, a emis un ordin prin care o altă persoană, respectiv inspectorul şcolar general adjunct Anca Stoenescu, primeşte atribuţiile de conducere până la organizarea concursului de ocupare a postului. Maria Paşcalău, al cărei nume fusese singurul vehiculat pentru acest post, s-a declarat suprinsă când a aflat că ministrul Liviu Pop s-a răzgândit.

Ministrul Educaţiei a transmis, marţi, Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad un ordin prin care a delegat atribuţiile de conducere a instituţiei inspectorului general şcolar adjunct Anca Stoenescu, „până la organizarea concursului, dar nu mai mult de 60 de zile calendaristice”.

Acest ordin i-a luat prin susprindere pe majoritatea reprezentanţilor ISJ Arad, pentru că, după revocarea şefului instituţiei, Claudius Mladin, informaţiile primite de la Minister o indicau pe Maria Paşcalău, directorul Liceului Naţional de Informatică Arad, pentru preluarea atribuţiilor de conducere.

Maria Paşcalău a declarat, marţi, pentru News.ro, că ministrul Liviu Pop o sunase personal, vineri seară, să o felicite pentru numirea pe funcţie şi spune că a aflat cu surprindere că marţi dimineaţă ordinul fusese semnat pentru o altă persoană.

„Când mă sunase ministrul, vineri seară, eram încă la şcoală, pentru a finaliza pregătirile pentru începerea anului şcolar. M-a întrebat ce fac şi m-a felicitat pentru delegarea atribuţiilor de inspector general şcolar. Nu ştiu ce s-a întâmplat ulterior… Eu nu am cerut şi nu am dat de înţeles că doresc să fiu la conducerea Inspectoratului Şcolar, dar este drept că iniţial doar numele meu a fost în discuţii. Se pare că de vineri până astăzi (marţi – n.r.) s-a schimbat ceva. Din punctul meu de vedere nu este nicio problemă, dacă pot să ajut cu ceva învăţământul arădean, o voi face cu drag, însă, se pare că locul meu este la Liceul Naţional de Informatică, unde am ocupat postul de director prin concurs şi unde ştiu foarte bine ce am de făcut”, a declarat Paşcalău, care în trecut a mai fost inspector general şcolar.

Anca Stoenescu, cea care a preluat conducerea ISJ, este consilier local în Arad din partea PSD, dar deţinea şi funcţia de inspector şcolar general adjunct din luna mai 2017.

Citește mai departe pe www.digi24.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here