O femeie de 42 de ani, cu dublă cetățenie româno-americană, era ținută închisă într-o cameră de către tatăl său de 77 de ani. Polițiștii au găsit-o pe femeie încuiată într-o cameră a unei case din comuna Jugureni, care era prevăzută cu grilaj metalic încuiat cu lacăt.

Atât femeia, care suferă de afecțiuni psihice, cât și tatăl său, au dublă cetățenie româno-americană și locuiau în Jugureni de ceva vreme. Bărbatul acuzat că și-a lipsit fiica de libertate și-ar fi justificat gestul spunând că aceasta nu își poate purta singură de grijă din cauza bolii de care suferă și de aceea a încuiat-o în camera care avea gratii la geam.

Când polițiștii au ajuns la domiciliul familiei, au găsit femeia într-o stare apatică fără să poată răspunde la întrebări. Urmează să se stabilească dacă aceasta a fost sedată, pentru că ar exista bănuieli în acest sens.

Aceasta urmează să fie preluată de reprezentanții DGASPC în vederea internării într-un centru de asistență socială din Ploiești. Procedurile în acest caz sunt destul de complicate, dat fiind că atât bărbatul, cât și fiica sa, au cetățenie americană.

Bărbatul este acum cercetat pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Redăm mai jos integral comunicatul Poliției Prahova:

“La data de 28 decembrie a.c., polițiștii orașului Mizil s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, o femeie, din comuna Jugureni, ar fi ținută încuiată într-o cameră, de către tatăl său.

S-a constituit echipă operativă care, împreună cu reprezentanți ai primăriei, s-au deplasat la imobilul în cauză, iar în prezența bărbatului s-a pătruns în interiorul locuinței, prevăzută cu un grilaj metalic, asigurat cu un lacăt, unde a fost identificată o femeie, în vârstă de 42 de ani.

În urma examinării vizuale, femeia nu prezenta leziuni fizice, având libertate de mișcare în cadrul încăperii, prezentând o stare de senilitate, fără a putea oferi răspunsuri cu privire la situația în care a fost găsită.

Din discuțiile purtate cu bărbatul a reieșit faptul că fiica sa suferă de afecțiuni psihice, acesta recurgând la acest gest pe motiv că nu își poate purta singură de grijă.

La fața locului s-au prezentat și reprezentanții DGASPC Prahova urmând să fie luate măsurile legale ce se impun.

În cauză s-a luat legătura cu procurorul din cadrul Parchetului de pe langă Judecătoria Mizil care a dispus să se efectueze cercetări față de bărbatul în vârstă de 77 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here