Trei tineri din comuna Coțifănești, județul Bacău, nu s-au lăsat până când primăria nu le-a eliberat adeverințe “de mers cu capra”. Tinerii au solicitat documentul pentru a nu avea probleme cu forțele de ordine, iar adeverința atestă că suntcetățeni onorabili, care n-au creat probleme în satul lor, practicanți ai datinilor de sărbători”, scrie g4media.ro.

Primarul comunei, Viorel Olariu, spune că cei trei băieți cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani sunt singurii care au cerut Adeverință, deși el le-a comunicat că nu ar trebui să aibă nevoie de o astfel de hârtie.

„Din comuna noastră se duc și 30 de Capre peste tot prin țară, cu trenul… și la București și peste tot, nimeni nu mi-a mai cerut până acum adeverință, doar băieții aceștia au insistat. Am zis să le dau, de ce să nu le dau, doar nu era să le îngrădim acest drept… Eu știu că ei nu au cazier, sunt în regulă băieții…”, a comentat Viorel Olariu pentru g4media.ro

Edilul a mai punctat că știe că în trecut oamenii legii îi opreau pe drum pe colindătorii moldoveni, să-i legitimeze, în caz că se întâmpla vreun eveniment nefericit să aibă datele lor, să știe de unde să îi ia.

„Înainte, exista acestă procedură și probabil băieții au vrut să fie în regulă în caz că sunt opriți pe drum de poliție, de aceea au insistat să le eliberez adeverința”, a adăugat Olariu.

În document sunt trecute datele din actele de identitate ale celor trei tineri, cu precizarea că ei locuiesc în comuna Coțofănești, Bacău, că nu figurează cu probleme pe plan local și „sunt practicanți ai datinilor de sărbători”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here