fbpx
sâmbătă, februarie 24, 2024
spot_img

Finanțare europeană pentru primul centru de zi dedicat persoanelor cu dizabilități din Ploiești

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Primăria Ploiești a semnat un contract de finanțare pentru un proiect PNRR de aproape 4 milioane de lei de amenajare a unui centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități.

Primarul Andrei Volosevici anunță semnarea unui contract de 4 milioane lei fonduri europene pentru primul centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități din Ploiești. „După cum am promis, continuăm atragerea de fonduri europene pentru Municipiul Ploiești. Începem anul în forță, cu 4 milioane de lei pentru ploieșteni”, a declarat Andrei Volosevici.

- Reclamă -

Noul centru social va oferi, printre altele, servicii de consiliere psihologică, fizioterapie, kinetoterapie, terapie ocupațională și activități vocaționale pentru persoanele adulte cu dizabilități din Ploiești.

Finanțarea nerambursabilă, în cuantum de 3.977.377 lei, a fost atrasă prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta 13 – Reforme sociale, a anunțat Primăria, într-un comunicat transmis luni.

Unde va fi construit noul centru pentru persoane cu dizabilități din Ploiești

„Perioada de implementare a acestui obiectiv de investiții are termen limită data de 31.12.2025, contractul de finanțare pentru acest proiect fiind derulat prin Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești. Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități va fi construit pe strada Izvoare, nr.81, municipalitatea ploieșteană urmând să asigure sustenabilitatea acestui nou serviciu social”, se mai arată în comunicatul Primăriei.

- Reclamă -

„Prin implementarea acestui proiect amplu cu impact social se vor asigura, persoanelor adulte cu dizabilități, o serie de servicii sociale specifice: informare de specialitate, consiliere psihologică, sprijin în abilitare și reabilitare (kinetoterapie, fizioterapie, artterapie, terapie ocupațională, stimulare psiho-senzorio-motroie, activități de tip vocațional, etc.). Centrul de zi destinat persoanelor adulte cu dizabilități va funcționa ca structură inclusă în organigrama Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești și va avea între obiectivele de activitate și îmbunătățirea calității vieții persoanelor adulte instituționalizate,  având în vedere că se vor putea oferi servicii specializate și acestor persoane. De asemenea, se vor asigura și activități de îngrijire și asistență, de integrare și participare socială și civică, implicit se va asigura o creșetere a gradului de responsabilitate și a încrederii în sine a persoanelor adulte cu dizabilități. Prin implementarea acestor importante servicii comunitare municipalitatea ploieșteană dezvoltă infrastructura locală destinată persoanelor cu dizabilități, centrul respectiv urmând să ofere servicii sociale de specialitate, menite să contureze o viață independentă și integrare în comunitatea noastră pentru persoanele cu dizabilități”, a mai transmis Primăria Ploiești.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Un tânăr britanic, deținut la Poarta Albă, acuză condițiile inumane: ”Erau fecale umane sus pe perete”

Un tânăr londonez, care se află încarcerat la penitenciarul Poarta Albă din România, după ce a fost prins cu...
spot_img
Sari la conținut