fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Fișe medicale false pentru permisul auto: cum funcționa rețeaua

Citește Și

- Reclamă -

Cinci persoane au ajuns în spatele gratiilor dupa ce au falsificat semnăturile unor medici de specialitate pe fișe pentru obținerea sau reînnoirea permisului auto, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Oamenii legii au descins în percheziții domiciliare în 12 locații. Opt persoane au fost puse sub acuzare în dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, cu sprijinul polițiștilor de la Investigații Criminale din cadrul poliției Sectorului 4. 

Cei opt sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri oficiale în formă continuată și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități în formă continuată. 

- Reclamă -

„S-a reţinut că, în perioada 16 august 2023 – 18 ianuarie 2024, inculpaţii, cu sprijinul funcţional şi material al persoanei juridice, prin intermediul căreia au creat aparenţa de legalitate a activităţii desfăşurate, au constituit un grup organizat în scopul săvârşirii infracţiunilor menţionate anterior, în legătură cu procesul de eliberare a fişelor medicale grupa I şi II pentru persoane care solicitau obţinerea/reînnoirea permisului de conducere auto”, transmite Digi24. 

Membrii grupării ar fi organizat un proces de falsificare a fișelor medicale amplu, contrafăcând semnăturile medicilor specialiști care erau necesare pentru procesul de examinare clinică. Mai mult decât atât, acești atestau că examinările medicale ar fi fost realizate de către personalul medical autorizat. 

Astfel, beneficiarii acestora obțineau fișe medicale false, eliberate cu calificativul ”apt”, fără a avea un real control medical. 

- Reclamă -

„Joi, urmare a propunerii formulate de către procurori, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a unui număr de cinci persoane, respectiv luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de alte trei. În acelaşi context procesual, faţă de persoana juridică menţionată a fost luată măsura preventivă a interzicerii pentru o perioadă de 60 de zile a desfăşurării activităţilor de natura celor cu ocazia cărora au fost comise infracţiunile”, a transmis Parchetul.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut