fbpx
marți, septembrie 26, 2023
25 C
Ploiești
spot_img

Fonduri europene pentru cartierele sărace din Ploiești. Primăria a lansat licitația pentru canalizare și branșamente în Mimiu

Citește Și

- Reclamă -

Primăria Ploiești a lansat o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de extindere a canalizării și realizare de branșamente pe mai multe străzi din Mimiu, în baza unui proiect din fonduri europene, finanțat în cadrul unei axe dedicate sprijinirii comunităților marginalizate.

Proiectul european urmărește asigurarea utilităților edilitare (sistem de canalizare centralizat), conform cu legislația în vigoare, pentru străzile care fac obiectul prezentei investiții și anume: Palanca, Brădetului, Smârdan și Bulevardul Petrolului, a anunțat Primăria, într-un comunicat de presă transmis joi.

- Reclamă -

Primăria Ploiești a demarat procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Realizarea de branșamente canalizare și extinderea infrastructurii de canalizare în Cartierul Mimiu pentru îmbunătățirea condițiilor de trai și calitatea vieții persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din ZUM 2”.

Fonduri europene pentru cartierele sărace din Ploiești

Valoarea estimată a achiziției publice demarate de municipalitatea ploieșteană este de 2.802.835,28 lei fără TVA. Proiectul de investiție se derulează cu sprijin financiar nerambursabil prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, primind codul SMIS 155360. Municipiul Ploiești este beneficiarul contractului de finanțare nr. 8054/20.12.2022 pentru acest proiect.

Anunțul de participare simplificat și documentația de atribuire, aferente acestei achiziții publice, au fost publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

- Reclamă -

Trei străzi din cartierul Mimiu ar putea fi asfaltate din fonduri europene

Contractul de proiectare și execuție lucrări prevede realizarea următoarelor categorii de servicii și lucrări:

» Servicii de proiectare și asistență tehnică:

  • Etapa I – Elaborarea documentației tehnice, faza Documentație Tehnică pentru Autorizația de Construire (DTAC) și elaborarea documentațiilor tehnice necesare, în vederea obținerii avizelor, acordurilor, autorizațiilor, solicitate prin Certificatul de Urbanism;
  • Etapa a II-a – Elaborarea proiectului tehnic de execuție, a detaliilor de execuție;
  • Etapa a III-a – Asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului, pe perioada de execuție a lucrărilor.

» Lucrări Execuție Sistem rețea de canalizare

  • Se va realiza/executa o rețea de canalizare unitară, de tip gravitațional, compusă din tubulatură PVC și construcții anexe aflate pe aceasta, având rolul de colectare și transport al apei uzate menajere și pluviale;
  • Se va realiza/executa refacerea carosabilului afectat de rețeaua de canalizare.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Angajată a unui magazin Profi, bătută cu pumnii și picioarele de mai mulți tineri din Ploiești

Șefa de tură a magazinului Profi din cartierul ploieștean Malu Roșu a fost bătută cu pumnii și picioarele de...