fbpx
sâmbătă, decembrie 9, 2023
spot_img

Fost director din Ministerul Mediului, trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Ar fi primit aproape un milion de lei de la un om de afaceri

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Un fost director din Ministerul Mediului a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Dinu-Octavian Nicolescu ar fi primit aproape un milion de lei de la un om de afaceri, susţinând că poate anula obligaţiile financiare alea acestui faţă de Administraţia Fondului pentru Mediu.

DNA anunţă, miercuri, trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Nicolescu Dinu-Octavian, la data faptei director economic în cadrul Ministerului Mediului, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare de bani în formă continuată.

- Reclamă -

”În luna aprilie 2020, inculpatul Nicolescu Dinu-Octavian, în calitatea menţionată mai sus, printr-un intermediar, i-ar fi pretins unui om de faceri (martor în cauză) suma de 1.000.000 lei pentru a-şi exercita influenţa pe care acesta ar fi lăsat să se înţeleagă că o avea asupra unor funcţionari publici din cadrul Ministerului Mediului şi că i-ar determina pe aceştia să dispună anularea obligaţiilor fiscale, în valoare de 3.478.438 lei, pe care societatea omului de afaceri le avea de achitat către Administraţia Fondului pentru Mediu”, arată DNA în rechizitoriu.

Potrivit procurorilor, bărbatul ar fi primit în două tranşe (500.000 lei şi 495.000 lei) suma totală de 995.000 de lei.

”Pentru a disimula adevărata provenienţă a unei părţi din suma de bani primită cu titlu de mită (354.903 lei), inculpatul Nicolescu Dinu-Octavian ar fi efectuat mai multe depuneri bancare de numerar şi transferuri succesive de bani între conturile proprii”, au mai transmis procurorii.

- Reclamă -

În dosar au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra a două imobile şi asupra sumei de 25.000 euro, ridicată de la inculpat cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img