fbpx
marți, noiembrie 28, 2023
spot_img

Rezilierea contractului cu Rosal, dezbătută din nou de primarii din județ

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Alba-neagra cu contractul de colectare a deșeurilor menajere. Asta pare că fac reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri Prahova. După ce pe 20 septembrie, primarii din județ care fac parte din ADI Deșeuri au votat contra rezilierii, propunerea este din nou adusă în discuție și supusă la un nou vot, astăzi.

Sectorul 2-6 din ADI Deșeuri cuprinde 35 de primării din Prahova, printre care și municipiul Ploiești, în care operatorul de salubritate Rosal colectează deșeurile menajere de la populație. Rosal facturează populația, apoi în baza contractului trebuie să plătească o redevență către Consiliul Județean Prahova.

Această redevență este motivul solicitărilor repetate de reziliere a contractului. Mai exact, neplata acesteia, printr-o clauză contractuală, duce la reziliere. Cum Rosal a avut întârzieri enorme la plata acestor bani, primarii localităților din ADI Deșeuri au fost convocați de mai multe ori de-a lungul ultimilor doi ani pentru a vota rezilierea.

- Reclamă -

Ba n-a fost cvorum la ședință, ba una alta, cert e că de abia pe 20 septembrie au fost suficienți primari la ședință pentru a fi luată în discuție rezilierea. Numai că 16 primari au fost contra încetării contractului, singurul care a votat pentru fiind viceprimarul Daniel Nicodim, locțiitorul primarului Andrei Volosevici care era în concediu. Nicodim a votat pentru reziliere întrucât era mandatat de Consiliul Local Ploiești astfel. După ședință, Cristian Ganea, directorul ADI Deșeuri Prahova, a explicat că primarii n-au votat rezilierea pentru că între timp Rosal plătise redevența.

Și atunci se pune întrebarea: pentru ce redevență se mai votează astăzi rezilierea?!

Am vrut să aflăm de la reprezentanții ADI Deșeuri despre ce redevență este vorba, dacă acum mai puțin de o lună spuneau că plata a fost făcută, așa că l-am sunat pe directorul Asociației, Cristian Ganea, însă, acesta are telefonul închis iar mesajul robotului sugerează că ar fi plecat din țară.

Cum ADI Deșeuri este o structură aflată în subordonarea Consiliului Județean Prahova și al cărei președinte este de altfel Iulian Dumitrescu, la fel ca la CJ, l-am sunat si pe acesta, dar nu a răspuns la telefon. Așa că i-am sunat pe cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Prahova, Cristian Apostol (USR) și Dumitru Tudone (PNL). Nici aceștia nu au răspuns la telefon.

- Reclamă -

Pe ordinea de zi a unei ședințe extraordinare de Consiliu Local Ploiești care are loc astăzi la ora 13.00, apare un punct prin care primarul Andrei Volosevici solicită mandat din partea consilierilor pentru a vota în ședința ADI Deșeuri de după-amiază. Așa că l-am întrebat pe acesta despre rezilierea care se dezbate din nou.

Andrei Volosevici susține că nu i s-a explicat despre ce redevență este vorba și că nici nu înțelege de ce se supune din nou rezilierea la vot pentru același motiv, din moment ce nu a trecut nici o lună de la ultima ședință pe această temă. Edilul a explicat că în documentația de la ADI nu se specifică perioada căreia îi este aferentă redevența, așa că bănuiește că suma plătită anterior de Rosal nu este toată suma datorată de operator.

Au fost păcăliți primarii că nu mai există motiv de reziliere?!

„Acum mai puțin de o lună s-a discutat, intuiția îmi spune că-s redevențe diferite. E o joacă d-asta proastă. Nu ne dau documentația, vreau să știu și eu care-i redevența care s-a discutat acum o lună și care e redevența de care discutăm acum. După nasul meu nu ne spun pentru că probabil e cea pe 2021. Dacă după un an și ceva n-ai discutat redevența ce faceți acum, nu poate fi o ședință pe același subiect din lună în lună. Când s-au făcut notificările, cât de târziu s-au făcut (n.r. către operator să plătească), s-a respectat contractul? Probabil redevența veche de care au vorbit acum o lună că s-a plătit era de foarte mult timp în urmă, pe cale de consecință trebuia că ei să aibă o reacție juridică cu mult timp în urmă. Noi nu avem baza documentelor, acum mă duc în fața consiliului și o să întreb și eu sau or să mă întrebe unii consilieri ce mai votăm… So, wake up, Adi Deșeuri!„, a declarat primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Localitatea unde vor fi 17 grade de 1 Decembrie

Meteorologii spun că temperaturile de 1 Decembrie vor ajunge până la 17 grade. În paralel, la Bâlea Lac, se...
spot_img