darius valcov

darius valcovFostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov, va fi cercetat în arest la domiciliu, pentru următoarele 30 de zile, au decis judecătorii ICCJ.  Instanța a respins astfel, cererea DNA, ca Darius Vâlcov să fie plasat în arest preventiv.  Decizia nu este definitivă, iar DNA poate face constestație. Vâlcov a părăsit joi, în jurul orei 17,40, sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, după ce i-a expirat ordonanța de reținere de 24 de ore emisă pe numele lui de procurorii DNA. 

Fostul ministru are mai multe obligații, în arestul la domiciliu: să nu părăsească imobilul în care locuiește fără permisiunea organului judiciar în fața căruia se află cauza, a judecătorului de drepturi și libertăți și de a se supune restricțiilor stabilite de acestea; să se prezinte în fața organului de urmărire penală și a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalți participanți la comiterea infracțiunilor, cu martorii, precum și cu ceilalți subiecți procesuali.

Pe durata celor 30 de zile, Darius Vâlcov poate părăsi imobilul unde locuiește pentru prezentarea în fața organelor judiciare, la chemarea acestora.

Copia deciziei se va comunica autorității desemnate cu supravegherea lui Vâlcov, respectiv Poliția orașului Slatina, Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor și organelor de frontieră, scrie Agerpres

Decizia nu este definitivă, iar DNA poate face contestație.

Când a plecat de la sediul ICCJ, după ce i-a expirat mandatul de reținere pentru 24 de ore, Vâlcov a declarat:

“Să nu facem justiție la televizor. Așteptăm decizia instanței”, a declarat Vâlcov, înainte de a urca într-un taxi.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA).

În schimbul acestor contracte, Darius Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atât direct, cât și prin intermediari.

sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here