fbpx
marți, noiembrie 28, 2023
spot_img

Fostul șef al DGA Prahova, comisarul șef Constantin Ispas, obține daune morale de 150.000 de lei de la statul român pentru că a fost arestat nelegal

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Fostul șef al DGA Prahova, comisarul șef Constantin Ispas a obținut în instanță daune morale de la stat pentru „privarea de libertate în mod nelegal”. Ofițerul a fost achitat într-un dosar de corupție în care au mai fost judecați şi achitați Sebastian Ghiţă şi alţi şefi din poliţia şi magistratura din Prahova.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel Ploieşti a obligă statul român la plata sumei de 150.000 lei, cu titlu de daune morale, către reclamantul Constantin Ispas.

 Ispas a depus acţiunea în instanţă pentru repararea pagubei produse prin privarea de libertate în mod nelegal raportat la soluţia de achitare dispusă în dosar de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei.

Decizia Curţii de Apel Ploieşti poate fi atacată cu recurs.

- Reclamă -

Soluția Curții de Apel Ploiești

Rejudecând apelul, ca urmare a casării cu trimitere dispuse prin decizia nr. 526/4.04.2023 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie: Admite apelul declarat de apelantul-reclamant Ispas Constantin împotriva sentinţei civile nr. 2193/2020 a Tribunalului Prahova. Schimbă în parte sentinţa atacată în sensul că admite în parte acţiunea apelantului-reclamant. Obligă intimatul-pârât la plata sumei de 150.000 lei, cu titlu de daune morale, către apelantul-reclamant. Menţine sentinţa sub aspectul respingerii în rest a acţiunii, ca fiind neîntemeiată. Obligă intimatul-pârât la plata sumei de 5000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, către apelantul-reclamant. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Ploieşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei astăzi, 14.11.2023.
Document: Hotarâre  2033/2023  14.11.2023”

Acuzațiile DNA

- Reclamă -

Potrivit DNA, în vara anului 2013, Constantin Ispas i-a pretins unui om de afaceri susţinere politică pentru ocuparea unor funcţii în MAI, prevalându-se de influenţa asupra unui procuror cu funcţie de conducere din PCA Ploieşti, pentru a-l determina pe acesta din urmă să îi ofere informaţii ce nu erau destinate publicităţii.

„Respectivul om de afaceri era vizat în dosarul PCA Ploieşti şi se afla în relaţii foarte apropiate cu lideri politici locali şi centrali. În perioada septembrie 2013 – octombrie 2013, informaţiile respective i-au fost furnizate lui Ispas de procurorul general adjunct al PCA Ploieşti, Aurelian Constantin Mihăilă. Intrând în posesia informaţiilor printr-un demers nelegal al procurorului general adjunct, Constantin Ispas a folosit, în afara cadrului legal, datele obţinute, urmărind accederea în funcţii de conducere în cadrul MAI”, precizează DNA într-un comunicat.

În acest dosar, au fost trimiși în judecată și ulterior achitaţi: Liviu Tudose – fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru – fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas – ofiţer de poliţie, Aurelian Constantin Mihăilă – fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Primarul Cherecheș a fost prins în Germania

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins la Augsburg, în Germania, în urma unei colaborări între Poliţia...
spot_img