Prefectul Județului Prahova, Cristian Ionescu, împreună cu inspectorul școlar general al Inspectoratului Județean Școlar Prahova, Constantin Pisău, au efectuat, marți, 2 iunie 2020, o serie de verificări la câteva unități de învățământ. Cei doi au dorit să se asigure că, odată cu reluarea activității didactice pentru elevii din clasele terminale, în vederea pregătirii examenelor naționale, sunt înțelese și  respectate toate normele igienico-sanitare impuse în scopul prevenirii răspândirii și infectării cu noul coronavirus.

Printre școlile inspectate s-au numărat Colegiul Național „Nichita Stănescu“ din Ploiești, Școala Gimnazială „H.M. Berthelot“ din Ploiești și Liceul Tehnologic Agricol Bărcănești.

La toate cele trei instituții didactice, normele impuse de contextul actual sunt respectate. Astfel, aici au fost marcate circuitele unice, la intrare în școli au fost amplasate covoarașe cu dezinfectant, au fost afișate procedurile și orarul elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a/a XIII-a.

Reamintim că la intrarea în unitățile didactice, elevii au obligația să se dezinfecteze pe mâini, să-și arunce într-un coș, special amenajat, măștile cu care vin de acasă, primind în locul acestora unele noi pe care le vor purta pe toată durata programului școlar, iar la plecare, acestea urmând a le fi înlocuite cu o nouă serie. Precizăm faptul că în județul Prahova au ajuns peste 230.000 de măști, de la Ministerul Educației și Cercetării, care au fost deja distribuite școlilor de către ISJ Prahova. Un nou stoc de măști (aproximativ 250.000) este așteptat să ajungă, în județul nostru, în pragul examenelor naționale.

Tot la intarea în școli, elevilor li se măsoară temperatura de către un cadru medical.

Și sălile de clasă au trecut printr-o serie de schimbări înainte de a-și primi elevii în perioada de pregătire. Băncile au fost distanțate și numerotate.

În cazul elevilor care au optat să nu revină la școală, activitatea didactică se desfășoară, în continuare, on-line.

„Mă bucur să constat că toate aceste reguli au fost respectate de conducerile școlilor și au fost puse în practică. Același lucru l-am văzut și în rândul elevilor care au înțeles situația și s-au adaptat noilor condiții de studiu. Însă rigorile trebuie respectate și dincolo de zidurile școlilor pentru că virusul nu are «granițe». Astfel de verificări vor continua în perioada următoare pentru că ne dorim un sfârșit de an fără probleme de sănătate în rândul elevilor și cadrelor didactice“, a declarat prefectul Cristian Ionescu în urma vizitelor efectuate la școlile sus-amintite.

În Prahova, activitatea didactică a fost reluată în 257 de unități școlare și structuri. La clasa a VIII-a, ISJ Prahova are în evidență 7543 de elevi, iar la clasele a XII-a/a XIII-a 6348 de elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here