Garda Națională de Mediu a demarat, începând cu săptămâna trecută, un control pentru verificarea modului de realizare a măsurilor impuse în urma acțiunii desfășurate în perioada 08.04-12.04.2019, privind starea de salubritate a Municipiului Ploiești.

Sunt verificate toate zonele identificate cu abandonări de deșeuri, pentru care au fost impuse măsuri de eliminare, cu termene de realizare.

Pentru neîndeplinirea măsurilor impuse, la termenele stabilite, legea prevede sancțiuni contravenționale cuprinse între 50.000 și 100.000 de lei (conform OUG 195/2005 privind protecția mediului).
Odată ce verificările vor fi finalizate, vom informa cetățenii cu privire la rezultatele acestora, se arată pe pagina de Facebook a Gărzii Naționale de Mediu.

Instituția a postat și câteva fotografii făcute în zonele cu probleme pe care municipalitatea trebuia să le rezolve.

Vineri, reporterii Ziarului Incomod au fost în respectivele locuri, pentru a vedea dacă gunoaiele au fost îndepărtate. Nicio surpriză!

Iată câteva fotografii realizate înainte de dispunerea măsurilor de către Garda Națională de Mediu (cele publicate pe pagina instituției) și după (făcute vineri, de reporterii Incomod, la o lună de la controlul inițial al Gărzii de Mediu).

Zona de sub podul din Mihai Bravu:

Aici, se observă că a fost curățată o parte a zonei, însă, în continuare, sub podul din Mihai Bravu este un adevărat focar de infecție!

Zona Bulevardul Petrolului:

Aici, autoritățile n-au trecut deloc! E exact la fel ca în fotografia postată de Garda de Mediu!

Zona 9 Mai:

Situația este identică și la marginea cartierului 9 Mai. Aici sunt persoane care colectează peturi și care trăiesc în niște locuințe impovizate, într-o mizerie cruntă.

Zona Gara de Nord:

În zona Gării de Nord, au mai fost strânse gunoaiele, dar degeaba. În scurt timp, locul va arăta la fel.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Garda de mediu este una din multele institutii bugetare care exista numai si numai pentru folosul salariatilor din interior . Acestia nefiind capabili sa cistige o piine in mediul concurential se ,,infig ,, in institutii care primesc bani de la bugetul national . Mare parte din salariatii institutiilor bugetare sint capuse ordinare pe corpul social sanatos al poporului roman . E mai usor sa freci menta la stat si sa iei salariu din alocari bugetare dar mult mai greu sa maninci din ceea ce produci efectiv .

    Secaturile politice care ,,guverneaza,, accepta aceasta situatie pentru ca acesti salariati bugetari reprezinta grosul electoratului lor ; secaturi care sint obisnuiti sa ,, li se deie ,, de la guvern . Secaturi pupincuriste .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here